Dana 27. siječnja 2023. Venera prelazi iz Vodenjaka u sanjive Ribe, gdje će ostati do 20. veljače. Dok je Venera donekle oslabljena u znakovima kojima vlada Saturn (Jarac, Vodenjak), ona je, na našu sreću, egzaltirana u Ribama. Što to točno znači za planet ljubavi? I što to znači za nas, u sljedećih nekoliko tjedana?

Raspoloženi smo za ljubav! Vrijeme da se posvetite romantici. Organizirajte velike planove za Valentinovo. Pretvorite romantične fantazije u stvarnost.  Dok je Venera u Ribama, trebate sklapati poznanstva, izlaziti na spojeve, započinjati nove veze ili jačati postojeće. Venera voli kada ljudi komuniciraju i traže zajednički jezik.

Dok je Venera u Ribama, ljubav će se najjače smiješiti Ribama, Rakovima, Škorpionima, Bikovima i Jarcima.

Egzaltirana Venera želi donijeti ljubav i romantiku, istina, ali još jedan njen važan utjecaj je uspostavljanje harmonije. Ako ste u bespotrebnom sukobu s prijateljem, kolegom ili članom obitelji, Venera će iscijeliti vaš odnos, dolazi kao melem na ranu. Uz to, počet ćemo primjećivati ​​ugodnije stvari u svemu što se događa. 

Iako je ovo izvrstan sveukupni tranzit za Veneru, 15. veljače je posebno značajan dan. Planet ljubavi bit će u konjunkciji s tkalcem snova Neptunom, suvladarom Riba. Ako Venera pojačava želju, Neptun pojačava fantaziju. Ova dva planeta zajedno garantiraju čaroliju, bit ćete očarani nekime, ali samo na kratak period. 

Postoje i izazovni dani unutar ovih tranzita. Budite oprezniji od 1. do 6. veljače. Tada je Mars u kvadratu s Venerom. Kvadrati stvaraju napetosti, pa biste se ovih dana mogli osjećati pomalo nervozno. S obzirom na to da je Mars također povezan s libidom, ovo bi mogao biti tranzit tinjajuće seksualne frustracije ili iščekivanja, što dovodi do konačnog oslobađanja oko 6. veljače.