Pomrčina Sunca i mladi Mjesec očekuju nas 20. travnja 2023. godine i ovo je prva pomrčina koju imamo u znaku Ovna od 2015. godine, tvrde astrolozi. Pomrčina Sunca i mladi Mjesec u Ovnu otvaraju vrata novoj stvarnosti. Vrata će se otvoriti, donoseći nove mogućnosti. Neke od ovih prilika mogu biti potpuno iznenađenje, a neke donose razrješenje situacija s kojima se nosimo već neko vrijeme.  

Pomrčine povećavaju našu osjetljivost, kreativnost i intuiciju. Kako je energija Ovna vrlo jaka, ovo je naša prilika da pronađemo hrabrost za ostvarenje važnih životnih ciljeva. Dok energije pomrčina teku, koristite ih da postavite namjere, vizualizirate željeni ishod, promatrate stvari na novi način i ostanete otvoreni za promjene.  

Padajući u znak Ovna, ovo je drugi lunarni ciklus po redu koji počinje u ovom vatrenom znaku. Prvi je bio 21. ožujka, kada smo imali mladi Mjesec u Ovnu. Imati dva moćna lunarna ciklusa jedan za drugim u Ovnu ukazuje na povećanje intenziteta. Ovan je vatreni znak, a element vatre koji živi u svima nam daje nam snagu, hrabrost, strast i odlučnost. Međutim, kada gori prejako, element vatre može dovesti do bijesa, impulzivnog ili djelovanja iz ega.

Balansiranje unutarnje vatre može biti jedna od dominantnih tema ove pomrčine. Možda osjetimo kako nas energija Ovna gura da se zauzmemo za sebe, skočimo u novo i pronađemo samopouzdanje, kročimo kroz nova vrata koja nam se otvaraju. Ali također možemo osjetiti potrebu da ukrotimo svoj ego, preuzmemo odgovornost i preispitamo glas svog srca.

Partner ovoj pomrčini bit će pomrčina Mjeseca u Škorpionu 5. svibnja. Dok putujemo kroz ovaj period, možemo se osjećati neraspoloženo i emocionalno raspršeno, zato budite nježni prema sebi i drugima. Pod ovom pomrčinom, budite sigurni da ste uložili trud i postavili namjere - napravite taj skok naprijed i postavite se tamo gdje želite. Dozvolite svom istinskom, autentičnom JA da zablista, a prilike će se pojaviti.