Moonology karte izvučene su za svaki horoskopski znak. Evo što vam Mjesec poručuje ovaj tjedan:

OVAN
Pred vama je ambiciozna faza. Koliko ste spremni zapeti za ono što želite? Bit će potreban napor, ali okolnosti su na vašoj strani. Pored ovog naputka, postoji tihi poziv vezano za sučeljavanje s realnošću. Jedna situacija, odnos ili plan mora otpasti ako želite doći do cilja. Nemojte se bojati najgoreg, ovaj je kraj poželjan.
Vaš će se trud isplatiti na kraju, kao i dosljednost vezano za vlastite principe.
Također, morat ćete balansirati između privatnog i poslovnog, od vas će se zahtijevati kompromis. Osjećat ćete se bespomoćno na mahove, ali to će samo biti podsjetnik kako trebate imati plan i držati se njega. Iako će u jednom trenutku sve djelovati kaotično, ipak se u svom tom neredu rađa nešto novo, naročito vezano za vaš privatan život. Ovo je ključan trenutak da prestanete poricati sebe ili očekivati tuđe odobravanje. Bit ćete izrazito emocionalni, ali ostanite realni i vodite računa o svojim potrebama. Prvo ste vi, a zatim svi drugi. U redu je svako toliko iskomunicirati kompromis, ali ako je to top tema svakog dana, onda se ne radi o kompromisu, nego o ugnjetavanju. U redu je ne pristati na to.

BIK
Vrijeme je da krenete šefovati i preuzmete kontrolu nad situacijom. To uglavnom bude svedeno na pobjedu nad strahom, pa se složimo sami sa sobom kako ne moramo baš upravo sada biti glavni. Krivo! Upravo zato što vas je strah, morate to napraviti! Pred vama je situacija u kojoj ćete morati biti sve, samo ne pasivni. Slijedite svoje srce, slušajte emocije i intuiciju, ali odradite to! Put će se otvoriti, vjerujte se u sebe, sve ostalo je irelevantno.
Uskoro ćete se približiti nekome. Kako energije mogu biti zamijenjene, netko će se približiti vama. Ovdje se traži da ne šefujete i ne kontrolirate situaciju. Na vrijeme se posvetite sebi i svojim zaostalim obavezama, naročito otpustite sve što oklijevate otpustiti. Izbjegavajte taštinu i oholost, prihvatite novo udvaranje prirodno i opušteno. Od vas se neće očekivati da se „previše trudite“ iako ćete biti u iskušenju da ispadnete najbolji. Ovog puta – nema potrebe. Ovo je udvaranje vaša transformacija i sugerira se vođenje dnevnika tijekom ovog procesa.

BLIZANCI
Potrebna je prilagodba, a prilagođavanje naročito nepoznatom može izgledati zastrašujuće na prvu. Nekad kažemo nekome „moraš se malo prilagoditi“, ali ako ta prilagodba uključuje novi nivo samopouzdanja, izlazak iz zone komfora ili podebljavanje samopouzdanja, prilagodba se može činiti – preprekom.
Samopouzdanje je nešto na čemu ćete morati raditi ovih dana, kao i na rezovima. Ono što vam više ne služi mora otpasti. Vrijeme je da prestanete prianjati i krenete opažati što je najslabija karika vašeg karaktera, namjere, plana? Postoji li stavka na kojoj uvijek padnete ispit? Pozvani ste prestati ponašati se uštogljeno, formalno, konvencionalno i očekivano. To može biti ona prilagodba s početka, a izgledat će poput nepremostive prepreke. Lako je pobijediti drugog, ali probaj pobijediti sebe?
Pripremite se da ovih dana neće biti nimalo dosadno.

RAK
Opustite se, prihvatite okolnosti, grupirajte probleme i izazove kao da slažete i pospremate policu s knjigama. Neke su nam knjige jako bitne i volimo da su pri ruci. Neke su nam manje važne i možemo ih odložiti na manje vidljivo mjesto. Nekim se romanom želimo opet baviti i krenut ćemo ga čitati još danas. Vrijeme je za zahvalnost i oprost. Nakon intenzivnog perioda s čime ostanemo? Uglavnom s lekcijom ili nekim postignućem, posve prazni.
Možda ćete ovog puta napraviti pravu stvar, a možda ćete drugi put znati bolje. U konačnici, zar je važno? Pozvani ste usporiti, a jednu svoju mudrost i iskustvo podijeliti s nekim. Možda sada niste najrazboritiji za sebe i svoje kontraste, ali jedno vaše iskustvo pomoći će osobi koja se nalazi u vašoj blizini.
Život je ciklus prepun prepreka stoga prihvatite koncept vremena kako biste si olakšali. Sve će se nekako riješiti, čak i vaša situacija. To ne mora biti danas ili do kraja mjeseca, možda se razvuče i na iduću godinu – i to je u redu. Poput knjiga ili zagubljenog predmeta, nekad ono što trebamo pronađemo ili ugledamo odmah, ali ima situacija kada koliko god da tražimo i pretražujemo – ne ide, pa ne ide. U redu je, ništa nije „propalo u Zemlju“ iako volimo misliti da jest. Ovo je idealan period da ne poduzimate apsolutno ništa.

LAV
Ako očekujete komunikaciju, do toga definitivno dolazi. Ako je iza vas komunikacija, dojam je kako se dogodila mini katastrofa. Meditirajte, kontemplirajte, odmaknite se od situacije. Da se ne obmanjujemo, ako očekujete komunikaciju pripremite se na neočekivan obrat, stoga se pripremite meditacijom i opuštanjem. Ovo je period kad je sreća na vašoj strani, neovisno u kojoj ste skupini. Bitno je samo da ostanete uzemljeni i pribrani.
Vrijeme je za novu strukturu i nove početke. Osjetite elemente koji vas okružuju poput logike, intelekta, emocija, razuma, stabilnog i nestabilnog. Što možete popraviti, a što ste pogoršali? Lekcija je uvijek vrijedna gubitka i poraza, lekcija gradi vašu moć koja će doći do izražaja jednom u budućnosti, na nekom drugom ili sličnom testu.
Ono što morate znati ili razumjeti, to možete shvatiti samo vi. Nitko ne može znati osim Stvoritelja i vas koja je lekcija. Upravo iz tog razloga, uzmite vrijeme za sebe, meditirajte i kontemplirajte.

DJEVICA
Postoji nešto što morate dopustiti i nešto što morate prerezati. To će biti formula za prosperitet i ostvarenje jednog vašeg sna.
Dopuštanje je nekad malo nezgodno jer se fizički često nalazimo u grču, mozak nam je u overthinkingu, a dopuštanje zahtijeva free spirit koji grli drveće i razgovara s oblacima. Dopuštanje je scenarij do kojeg se jednostavno dođe nakon što ispucamo svu municiju kojom maltretiramo sebe, najčešće ishodom koji je sve dalje i dalje. Ovog ćete puta morati polako, korak po korak.
Jedan vam odnos više ne služi i bilo da osobu morate staviti na led ili odrezati iz svojeg života, svakako se udaljite. Nakon toga bavite se svojim planovima i ciljevima. Jedan će posao polučiti uspjeh. Ovo nisu mekana, soft, tajanstvena vremena. Od vas se očekuje praktičnost i plan. Jedan je rođendan iza vas. Nemojte da vas idući dočeka s planom u ladici. Ono što ste započeli morate dovršiti.

VAGA
Iako se situacija i okolnosti čine ne baš stabilnima, dolazi do dogovora i fleksibilnosti. Ishod bi vas mogao pozitivno iznenaditi jer naravno – ništa nije uklesano u kamen. Dolazi vrijeme jasnoće i novih snova jer stari će se ipak nekako ostvariti. Odgovori koje trebate stižu, nemojte biti površni, izbjegavajte indiskreciju, ali dolazi trenutak u kojem morate objasniti svoje stajalište, poziciju, istinu.
Živjeti svoju istinu izazovno je ako se ne možete prepustiti božanskom da vas vodi i štiti. Ojačajte svoje povjerenje u Kreaciju i razmotrite neke teške situacije kada ste ipak nekako „izvukli živu glavu“. Koliko vam se sada taj izazov čini bitan? Kako biste sad postupili? Vidite li izlaz i iz ove situacije? Fokusirajte se na promjenu, ako vam je lakše razmišljati kako će plan A uspjeti, onda neka tako bude. A ako vam je lakše imati plan B ili C, napravite tako.
Ovo je faza u kojoj ćete morati utješiti sebe i ponajviše uvjeriti sebe kako će se sve riješiti na kraju, i to odlično. Kada sve ide kao podmazano, nitko se i ne sjeti imati vjere, posve je nepotrebno jer živimo tu vjeru, tada. Kod neželjenih okolnosti, dozivamo vjeru i nadu, ali ne ide baš tako lako. Ako ništa ne pomogne, jednostavno se prisjetite ranijih padova i kako ste se na kraju fenomenalno snašli. Držite pozitivno iskustvo živo u vibraciji i sjećanju, neka osjećaj olakšanja od ranije stalno bude aktivan.

ŠKORPION
Dok su se vaši susjedi Vage udaljile od cilja, vi ste pak sve bliže i bliže. Jedan se plan ostvaruje, sva se vrata otvaraju, okolnosti vas maze. Vrijeme je da otpustite negativnost, nema potrebe da sumnjate ili strepite kako će ispasti na kraju – ispast će odlično. Vrijeme je da štipkate neprijatelje i brusite napad. Ovo je vaša faza i sad nema uzmicanja.
Ako situacija postane napeta i prepuna tenzija, odmaknite se, ali ne napuštajte igralište, morate ostati fokusirani. Sad nije vrijeme da razmatrate kako su drugi prošli, kakvo je njihovo iskustvo jer prvenstveno – oni nisu vi, vi niste oni, svatko ima svoj timeline i miješajući svoje iskustvo s tuđim i obratno dobiti ćete samo kašu s kojom ćete biti još više zbunjeni.
U slučaju straha, to je normalno. Strah nije baš poželjan, ali je u redu da nas posjeti. Ugostite li baš svakog tko vam pokuca na vrata? Upravo tako, odglumite da niste doma.

STRIJELAC
Od vas će se tražiti da budete hrabri i odvažni, a to će biti ovog puta nešto teže jer ishod nije nadohvat ruke. Sve će se itekako zakomplicirati, kolutat ćete očima i puhati zašto mora biti tako kako jest? Adresirajte problem i ako ste vi dio problema, tada preuzmite odgovornost za svoj dio. Ostalo vas se jednostavno ne tiče. Umjesto da popravljate nešto što nije vaše, posvetite se svojim vizijama. Jednostavno se pojavite ondje gdje se morate pojaviti – na rođendanu, u šetnji, na krstitkama ili jednostavno ispred filma, s kokicama, ispod dekice.
Ovo je jedan od onih nezgodnih perioda kada ćete morati dopustiti da netko riješi svoj dio radi čega je cijela stvar zakazala u samom startu. Nakon što oni nešto poduzmu stvorit će se suradnja, što je izvrsno. Ali kako to obično biva, prije ćete se morati suočiti da je sve na vama, a to nije željeni ishod.
Pozvani ste opaziti kojoj energiji dajete svoju osobnu moć i nalazite li se u partnerskom odnosu ili ste vi majstor za sve?

JARAC
Iako slovite za hladan, distanciran znak, znamo da imate veliko srce. Nesebični ste i idete do kraja, ako u nešto ili nekog vjerujete, borite se sve do zadnjeg daha. To će ovih dana napokon doći na naplatu.
Uspjeh će biti toliko velik da ćete trebati novu riječ za uspjeh. Sve se slaže na posve neočekivan način, a sve će vam ići u prilog. Pomoć stiže sa svih strana.
Osjećat ćete kako imate i energije, ali i volje, bit ćete moćni, jaki, nedodirljivi i nezaustavljivi. Ako ste nekome ranije u prošlosti izašli u susret, bili na usluzi i pomogli, to će vam se ovih dana itekako vratiti. Pred vama su dobra vremena.
Čak i ako ste usred nečeg, ovo je period novih ideja i projekata. Bit ćete zatečeni kako se sve lijepo razvija. Ovo je period u kojem ćete spoznati kako se s ljudima ipak može dogovoriti i kako vjera u ljude nije samo pusta tlapnja. Sve planine i prepreke nestat će barem na nekoliko dana.

VODENJAK
Očekujte izazove, dvojbe i iskušenja. Pomalo narušenog samopouzdanja dočekat ćete izazove u ljubavnim odnosima. Za neke od vas jedno je prijateljstvo dovedeno u pitanje.
Očekujte moćne promjene, ali neće sve biti ugodne. Pozvani ste sagledati širu sliku što će u konačnici rezultirati stavom kako morate krenuti vjerovati u nemoguće. Iako ste nabijeni erosom i snagom, situacija je takva da se ništa sa sigurnošću ne može odrediti – otud vjerojatno i vaše narušeno samopouzdanje.
Dakle, ovo je sjajna prilika da se okrenete malim koracima, odlukama, a ako ni to ne ide – pritajite se. Budite savršen učenik koji nikad ne zaostaje u razvoju. Lekcije danas naši su zaštitnici jednom u budućnosti stoga prihvatite ova izazovna vremena kao akumulaciju nečeg što vam sad baš i nije trebalo, ali trebat će jednom i dobro da to imate sada jer poslužit će u bližoj budućnosti.

RIBE
Postoje dvije karte koje se uvijek ukažu, a to su naravno – izađite iz zone komfora i ništa nije uklesano u kamen. Ovog ste puta pozvani napraviti nešto na nov način, nemojte ponavljati stare obrasce i izlizane formule. Vrijeme je za nove okuse i arome. Koji začin imate na umu? Usudite se, jer nitko od nas nije mislio doista na začin.
Svi mi želimo živahne pozitivne mogućnosti, snagu, ideje, privlačnost i fatalnost, ali kada moramo izaći iz zone komfora, preispitujemo koliko nam je to uistinu važno? Čim ste barem na trenutak imali fantaziju ili se poigravali idejom, tada je važno i nemojte hraniti strah, radije se primite rada na svojim snovima.
Budite fleksibilni i otvoreni. Ništa vas ne može odrediti i ništa vas ne može programirati bez vašeg dopuštenja. Budite znatiželjni i razigrani. Pozvani ste učiniti nešto po prvi put.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com