Možda ste primijetili kako određeni dani u tjednu obično imaju različite vibracije - na primjer, pozitivan ton četvrtka, kao popularnog dana za planiranje vikenda, ili beskrajna trzavica ponedjeljka. Iako kulturne norme i osobne prakse zasigurno mogu utjecati na to kako doživljavate svaki dan u tjednu, isto tako može utjecati i astrologija, piše Well+Good.

Ponedjeljak: Mjesec

Mjesec je vladar emocija, a baš kao i njegove mijene, naše su emocije stalno promjenjiv i ciklički aspekt iskustva. Ponedjeljkom kojim vlada Mjesec možemo se osjećati više introspektivno, brižnije, intuitivnije i emotivnije.

Teme: plodnost, intuicija, proricanje

Utorak: Mars

Mars je planet moći, a Marsova energija utorkom pomaže nam osjećati se okrijepljenima i punima energije za poduzimanje akcije i pokretanje novih projekata ili planova.

Teme: strast, agresija, kretanje naprijed

Srijeda: Merkur

Merkur je planet komunikacije. Ova nam energija pomaže usredotočiti se na intelektualnu potragu, učinkovito komuniciranje i jasno razmišljanje o svim projektima ili ciljevima kojima posvećujemo vrijeme i pažnju.

Teme: tehnologija, putovanja, druženje, povezivanje s drugima

Četvrtak: Jupiter

Jupiter je planet obilja i ekspanzije. Njegova energija donosi dodatnu dozu sreće u sve što dotaknemo (ili uložimo) i podržava nas na duhovnoj razini. U četvrtak kojim vlada Jupiter, mogli bismo se osjećati pozitivnije u pogledu naše budućnosti i motiviraniji da budemo produktivni.

Teme: sreća, rast, pozitivnost, zahvalnost

Petak: Venera

Venera je planet ljubavi, ljepote i novca, a želi i božanstvenost i poštovanje. Iz toga samo slijedi da petkom kojim upravlja Venera postoji tendencija osjećati se usklađeno za povezivanje s voljenim osobama, organiziranje zabave i općenito naginjanje stvarima srca.

Teme: zadovoljstvo, ljubav, radost, romantika, harmonija

Subota: Saturn

Saturn se u astrologiji naziva upraviteljem zadataka i potiče nas obavljanje zadataka. Sve u svemu, planet ima autoritativnu, snažnu ljubavnu energiju, zbog čega je možda najpoznatiji po izazovnom Saturnovom povratnom tranzitu koji potiče rast.

Teme: disciplina, rutine, napredak

Nedjelja: Sunce

Sunce je znak radosti, samoizražavanja i vitalnosti. S druge strane, nedjelja je izvrstan dan za oslobađanje od posla, zadataka i obaveza. Sunce daje život i pomaže nam osjećati se energično iz dana u noć, a ne nervozno i umorno.

Teme: zahvalnost, energija, opuštanje, kreativnost, povezanost, radost