Osobe koje imaju dobro srce najčešće su pažljive, empatične, intuitivne i voljene. Poznate su po tome što zrače ljubavlju i pažnjom, a drugi ih jednostavno obožavaju imati u svojoj blizini. Toplina kojom su ove osobe obasjane privlači druge da im se približe i požele biti dijelom njihova života.

Ovo je 10 znakova da vas krasi vrlina dobrog srca.

1. Oduvijek ste izrazito empatični

Empatija je osobina koja je oduvijek dio vas. Izuzetno ste osjetljivi na tuđe emocije, a znate prepoznati kada je nekome potrebna lijepa riječ čak i onda kada to drugi ne osjete. Vi ste osoba koja se uvijek trudi biti tu uz druge i nikada vam nije problem odvojiti svoje vrijeme da biste bili tu uz nekog.

2. Stalno ste dobro raspoloženi

Dobro raspoloženje je osobina koju drugi na vama jednostavno obožavaju. Isijavate srećom, zadovoljstvom i ispunjenošću baš svakoga trenutka u danu. Smatrate da je osmijeh najbolji prirodni lijek za sve, pa se shodno tome uvijek trudite imati ga na svojem licu. 

3. Pronalazite dobro i u izazovnim vremenima

Svjesni ste da postoje loši periodi i dani kada baš ništa ne ide po planu, a nedaće i problemi ni vas nisu zaobišli u životu. Ipak, to ne znači da dane provodite očajavajući i uzaludno tugujući, nego ste svjesni snage vlastitog uma koju koristite za prizivanje dobroga u životu. Da, ponekad ne ide baš sve onako kako biste željeli, ali znate da uvijek postoji nešto na što ste ponosni i čemu se možete veseliti. 

4. Sreći drugih veselite se jednako kao i vlastitoj

Ljubomorna vam nikada nije bila poznata emocija i trudite se držati se podalje od nje. Znate da nemate nikakve koristi od zavisti na uspjehe bližnjih, nego ih smatrate poticajem za postizanjem vlastitog boljitka. Sretni ste kada vaše bliske osobe postignu zadovoljstvo i sreću u životu - za vas je to jednako poticajno kao da ste i sami uspjeli. 

5. Nikada ne govorite ružno o drugima

Ogovaranje je odraz manjka osobnog rasta pa zato nije dio vašega vokabulara. Vi ne govorite ružno o drugima niti imate potrebu za time. Nikada ne trošite riječi na nešto negativno, ali skloni ste širiti pozitivne tračeve o bližnjima - to znači da ćete u različitim grupama ljudi uvijek pronaći priliku za naglasiti nečiju vrlinu ili dobro djelo koje je napravio. Na ovaj se način trudite biti dio pozitivnih promjena u društvu,

6. Prihvaćate ljude baš onakvima kakvi jesu

Bez obzira na to koliko se trudimo biti dobre osobe, svatko od nas bi mogao biti još bare malo bolji. Ipak, ovakav način razmišljanja vodi nas u vječito nezadovoljstvo i sumnju. Važno je prihvatiti sebe, ali i druge baš onakvima kakvi jesmo. Ovo je upravo način razmišljanja koji i sami prakticirate jer ste usmjereni na sve ono dobro u drugima koje ima moć zatomiti moguće mane. 

7. Velikodušni ste

Sve što imate spremni ste podijeliti s drugima. Škrtost ne volite na drugima pa je ne njegujete ni kod sebe. Kad god nešto podijelite s drugima, nipošto ne osjećate da vam oni nešto duguju. Ne dijelite s namjerom da vam se vrati, nego jer to potiče vaše vlastito unutarnje ispunjenje. 

8. Uvijek se trudite biti tu uz druge

Vi ste onaj prijatelj na kojega se drugi mogu osloniti u bilo kojem trenutku. Tu ste za svoje bližnje tijekom najsretnijih, ali i najtužnijih dana. Često ste im rame za plakanje, a znaju da sve što podijele s vama, ostaje u najvećem mogućem povjerenju. 

9. Dijelite najvrjednije savjete

Poznati ste po tome što dijelite najvrjednije savjete. Zaista se trudite razumjeti osobu koja vam se obratila za pomoć i svakom pristupate individualno. Volite izdvojiti vrijeme za bližnje i biti im od pomoći kada to situacija zahtjeva. 

10. Slušate svoj unutarnji glas

Intuicija je vaša supermoć! Skloni ste slijediti vlastiti unutarnji glas jer vjerujete u njegovo znanje i moć. U životu se vodite vlastitim emocijama, a vaša vas intuicija još nikada nije prevarila. Povezani ste sa svojim unutarnjim bićem, a često slijedite prakse mindfulnessa kako biste mogli postići još veći mir i snagu.