Dalaj Lama osmislio je idealan način iskorištavanje trenutka buđenja i početka dana za prizivanje sreće, ljubavi i pozitivnih okolnosti kojima se nadamo u danu. Jutro je trenutak kada sve počinje pa je tako i energija koju stvorimo na samome začetku novoga dana itekako korisna za sve ostalo što nam slijedi. 

Njegova jutarnja afirmacija vrijedan je i koristan alat za postizanje pozitivne energije, a potrebne su samo 2 minute kako biste je izgovorili. Ova afirmacija izuzetno je sveobuhvatna i važno je izgovoriti je u trenutku mira i spokoja kada dnevne obaveze i izazovi još uvijek nisu postale središte zbivanja. Tijekom jutra naša je energija najčišća i moguće ju je preusmjeriti u smjeru koji nam odgovara.

Dakle, ako želite privući sreću u novome danu, izgovorite posebne riječi čim se probudite. Zapamtite, važno je unutar sebe postaviti iskrenu i čistu namjeru zašto je uopće koristite. Osim stvaranja plodnog tla za ostvarenje vlastitih želja, ne smijete potisnuti duh zajedništva, nego upravo djelovati ka tome da postignete najveću moguću sreću za najveći broj ljudi. Evo kako to verbalno možete postići.

"Svaki dan kada se probudim promislim kako sam sretan što sam živ, imam dragocjen život i neću ga potratiti. Iskoristit ću energiju za osobni razvoj, širenje ljubavi prema drugima i postizanje prosvjetljenja za dobrobit svih bića. Imat ću lijepe misli prema drugima i neću se ljutiti niti misliti loše o drugima. Koristit ću drugima koliko mogu."

Pokušajte unijeti malu promjenu koja može polučiti velike rezultate. Često nam je za postizanje blagostanja u životu potrebno samo malo truda i volje.