Svaki znak povezan je s planetom kojim vlada bog ili božica, što se obično poklapa s vladarom tog horoskopskog znaka. Međutim, postoje i kompleksnije poveznice, a ove mitološke božice mnogo govore o vašem znaku te nude uvid u potencijale koje možda tek trebate odgonetnuti.

OVAN

Vaša snažna, borbena priroda, odlučnost i hrabrost vezani su uz Atenu – božicu rata i mudrosti, jednu od najjačih figura u grčkoj mitologiji. Baš kao i ona spremni ste svladati sve prepreke uz jasnoću pogleda i racionalan pristup svakoj situaciji, a time i voditi druge te služiti kao primjer časnog vladanja.

Vaš osjećaj za pravdu ponekad može utjecati na ishod postizanja ciljeva, ali znate točno odrediti zasluge drugih i pomoći im postići ono što im pripada. Spremni ste zauzeti se za svoja uvjerenja i ne odstupati od visokih vrijednosti koje ste si postavili.

BIK

Moglo bi vas na prvi pogled iznenaditi, ali prisjetite se kako vašim znakom vlada Venera pa je sasvim jasno kako snagu i inspiraciju možete crpiti iz graciozne, emotivne, životnom strašću ispunjene Afrodite. U vama se krije senzualnost, poštovanje ljepote koje možete pronaći u najrazličitijim oblicima koji su ostalima teško vidljivi.

Na taj način imate prirodan dar ukazati drugima na njihove vrijednosti i otključati potencijale s kojima se susrećete. Sami ste inspirativni i vaša je prisutnost zarazna, a oni s kojima osjećate bliskost zauvijek će od vas primiti potporu i ljubav.

BLIZANCI

Kao znak Zodijaka Blizanci su poznati po vještoj komunikaciji kojom očaravaju i odvode druge u svjetove koje tek treba otkriti. Premda Sirene nisu božice, kćeri su grčkog boga Aheloja čiji je otac Titan Okean. Poznate su po zavodljivim glasovima kojima šarmiraju. Dok se na njih kroz mitove i legende gledalo kao na opasno iskušenje nitko im nije mogao odolijeti jer su zapravo zavodile ljudsku radoznalost.

Vašem su znaku potrebna nova iskustva, informacije, a upravo su Sirene bića željna znanja i avantura. Ujedno, baš kao i Blizanci imaju raznovrsne talente i interese i ne libe se istražiti ih. Svestrane su i to im daje znanje prilagodbe i cjeloživotnog razvoja.

RAK

Vaša duboka emocionalna povezanost i empatija idealno se slažu s božicom lova, zaštitnicom prirode – Artemidom. U vama leži snaga brige kojom oplemenjujete živote drugih. Vaša zaštitnička narav iznimno je instinktivna. Jasno predosjećate i određujete emocionalne oscilacije te na njih znate utjecati.

Snažno ste povezani s prirodom, a oni pripadnici znaka koji tu povezanost još nisu otkrili pronaći će u njoj ljepotu i karakterne vrline smirenosti koje su im do sada nedostajale. Baš kao i Artemida skloni ste biti neovisni i samopouzdani te upravo iz toga iz vas izlazi potreba za pružanjem stabilnosti drugima.

LAV

Vašem znaku pripada božica štovana u norveškoj i germanskoj mitologiji. Njeno ime je Sól, božica blistavog sunca, koja se baš poput Lavova nalazi u središtu pažnje. No ona je sve samo sklona narcisoidnim oblicima traženja iste. Dapače odlikuje je velikodušnost, a uvijek se vodi dobrim namjerama i spremna je pomoći drugima. Stoga iz nje izvire toplina, poput sunčeve koja nas sve obasjava.

Kreativna je i ima potrebu uljepšati okolinu u kojoj obitava. Kroz život korača vođena pozitivnom perspektivom pa svoje entuzijazam i energiju lako prenosi na druge. Cijeni jedinstvenost i odlučnost.

DJEVICA

Rimska božica cvijeća i prirode Flora, usko je karakterno vezana za atribute vašeg znaka jer je i sama iznimno precizna, organizirana te pridaje pažnju detaljima dok je istovremeno brižna i snažna. Osjećate li intimnu povezanost s prirodom, tada upravo ona progovara iz vas nutkajući vas da otpustite granice i prepustite se svijetu u kojemu se osjećate nesputano.

Skloni ste njegovati rast, kako vlastiti tako i drugih bića. Ništa vam nije preteško i bližnjima dajete svoj maksimum jer želite svijet učiniti ljepšim, vrjednijim. Volite estetski privlačne stvari jer vas inspiriraju i ukazuju na mogućnosti koje tek trebate otkriti, a u vama bude kreativnost.

VAGA

Kći morskog boga Forkisa, mnogima je ostala u uspomeni kao zastrašujuće biće. No Meduza je nekoć bila prekrasna žena pred kojom su mnogi klonuli, a tek je kasnije zbog Atenina neopravdanog gnjeva pretvorena u čudovište koje svojim pogledom skamenjuje.

Željna pravde sinonim je upravo za jednu od glavnih karakteristika Vage koja je sklona stvaranju životnog sklada u svijetu koji ju zna cijeniti, okružena ljudima koji zaslužuju njezine vrijednosti. Povezanost horoskopskog znaka Vaga i mitološke figure Meduze ističe dubinu i složenost astrološke simbolike, podsjećajući nas da su naše osobnosti često dublje no što se na prvi pogled čine, a Vaga ima sposobnost uočiti ih i njegovati. Kako u sebi, tako i u drugima.

ŠKORPION

Nordijska božica ljubavi, plodnosti, ljepote i strasti Freya, zaštitnica je Škorpiona upravo zbog svoje strastvene prirode i dosljednosti vlastitim uvjerenjima koje zna cijeniti. Prepoznaje snagu skrivene ljepote i zna ju probudite te njome ovladati.

Svjesna sebe vrlo je neovisna i ne dopušta ikome da ju ograničava. Samodostatna je i odlučno slijedi svoje ciljeve dok istodobno suosjeća s drugima i ne libi se dati svu svoju snagu i ljubav rijetkima koji to zaslužuju.

STRIJELAC

Misteriozna božica magije i mudrosti Hekata veže se uz vaš otvoren, filozofski nastrojen i svestran znak. U stalnoj potrazi za znanjem nikada se ne ograničava već hrabro odlučuje mijenjati ono što joj ne odgovara. Tako je i u Strijelcu ukorijenjena nezasitna znatiželja i sklonost istraživanju svjetova i prilika.

Cijenite svoju slobodu i neovisnost, a upravo to vam omogućuje predati se neistraženom. Paralela je i tome što je Hekata sposobna putovati između različitih svjetova i stvarnosti, a Strijelci ne odbacuju išta kao nemoguće.

JARAC

Rođeni u znaku Jarca odlikuju se odlučnom prirodom i željom za uspjehom, a posebno za kontrolom pa ne treba čuditi povezanost s Perzefonom koja je nesvojevoljnim izborom postala kraljica podzemnog svijeta. Naučivši se prevladati teške situacije i kretati se između svjetova krajnosti, idealno se veže uz karakteristike Jarca koji postavlja ambiciozne ciljeve i djeluje bez obzira na prepreke na koje nailazi.

Svoje uloge oboje iznose odgovorno i dostojanstveno. Majstori ste samodiscipline koju možete prenijeti i na druge. Skloni ste rasti u svakoj situaciji i iz nje izvući lekcije te nikada ne ponavljate istu grešku.

VODENJAK

Željna samo-otkrića i slobode, Psiha je usko vezana uz znak Vodenjaka. Vaša nekonvencionalnost, originalsnost i ljubav prema slobodi dio je karaktera Psihe koja je osuđena na neviđenu ljepotu posvećena znatiželji i potrazi za neovisnošću.

Ujedno dijeli nesebičnu ljubav kao i onu prema neobičnom. Pronalazi ljepotu i snagu transformacije, baš poput Vodenjaka koji teže pravdi i zalažu se za vrijednosti na nivou čovječanstva te suosjećaju s drugima njegujući jedinstvenost svakog bića.

RIBE

Egipatska božica Izida karakterizirana empatijom, snažnom intuicijom i povezanošću s duhovnim svijetom te majčinskim instinktima i vrijednostima, simbolički se veže uz znak Riba. One su pak prijemčive za suptilne energije te zainteresirane za misteriju života. Njihove mudre spoznaje od koristi su čitavoj okolini uz koju su vezane, a posebnu brigu pridaju najbližima.

Njihova humanost i spremnost da pomognu drugima često nema konkurenciju. Ako ste kreativni pripadnik ovog znaka vjerojatno imate široku paletu talenata i u svakom ćete pronaći mogućnost realizacije.