Biti psihički jaka žena ne znači biti hladna, suzdržana ili žena bez mana, već je to osoba koja je spremna na izazove. Ona usprkos svemu nastoji zadržati pozitivan pogled na sebe i na svoj život. Evo 12 karakternih osobina psihički snažne žene:

1. Znaju tko su zapravo

One su već identificirale svoje potrebe i ciljeve. Svoje snove uvijek stavljaju iznad svega. Ne stide se pokazati svoje pravo ja. Nastavit će rasti ostajući vjerne sebi, prepoznajući svoje snage i koristeći ih kao pokretače uspjeha u životu.

2. Mogu se zauzeti za sebe

Rade na svom samopouzdanju, svjesne su svojih mana i nedostataka, ali se znaju nositi s njima. Na svakom polju života znaju se zauzeti za sebe i bez zadrške reći što žele, a što neće tolerirati.

3. Vole izazove

Žele nastaviti rasti i napredovati, pa su sklone izaći iz svoje zone udobnosti. Stalno teže usavršavanju i uživaju u učenju i saznavanju novih stvari. Ako nešto ne znaju, ne libe se postaviti pitanja i dobiti odgovore.

4. Imaju svojih slabosti

Svjesne su svojih slabosti i nedostataka, a u životu se suočavaju s preprekama, izazovima i raznim previranjima. Ipak, trude se što bezbolnije proći kroz njih, promijeniti ono što mogu, a otpustiti ono što im je izvan kontrole.

5. Znaju kako biti sretne

Odlučne su ostati sretne i zabavne u svakodnevnom životu. Čine sve kako bi usrećili svoju obitelj i prijatelje, ali ne zaboravljaju ni na vlastite potrebe. Iako su ozbiljne u postizanju svojih ciljeva, život ne shvaćaju previše ozbiljno.

6. Osjećaju se ugodno u vlastitom tijelu

Velika, mala, mršava ili debela, ona je tu gdje jest. Naravno, radi kako bi postigla ono što želi po pitanju izgleda, ali se ne opterećuje, ne očajava i ne srami se. Zadovoljna je sobom i zna se osjećati dobro u vlastitoj koži.

7. Neovisne su

Nastoji biti samostalna i neovisna. Naravno, kada treba pomoć svojih najmilijih, ne stidi se zatražiti podršku. No, emocionalna, materijalna i bilo kakva neovisnost za nju je važna životna misija.

8. Romantični odnosi nisu jedini prioritet u njihovom životu

Ljubav i odnosi su joj od velike važnosti, ali ona nikada neće te stvari učiniti središtem svog svijeta. Vezi će dati vrijednost koju zaslužuje, ali neće dopustiti da joj partner preuzme cijeli život.

9. Zalažu se za svoja uvjerenja

Spremna je otvoreno izraziti svoje mišljenje i braniti ono u što vjeruje.

10. Znaju uskladiti posao i privatni život

Oba su joj važna i nikad ne dopušta da joj išta stane na put.

11. Znaju prihvatiti neuspjeh

Ima prilično dobru ideju o tome što želi u životu i kako to dobiti. Zato i lako može prihvatiti neuspjeh jer zna da postoje mnogi putevi koji vode do ostvarenja njezinih ciljeva.

12. Ponosne su na sebe

Svjesna je svojih vrijednosti, kvaliteta i sposobnosti. Ponosna je na ono što je postigla i to je motivira da osvaja nove horizonte u životu.

Izvor: sensa.mondo.rs