Solsticij je naš podsjetnik da smo na polovici kalendarske godine i prekretnici u kojoj možemo krenuti novim smjerom ako tako odlučimo, a upravo je pod solsticijem važno postaviti namjere o tome kako bismo željeli da protekne ostatak 2024. godine. Bitno je postavljanje namjera za više mira, ljubavi, zahvalnosti i svega što tražimo u svom životu, piše Forever Conscious.

Nikada nije kasno za kretanje u željenom smjeru, kao što nikada nije kasno podijeliti sa svemirom ono što nam treba ili bismo željeli. Dok je solsticij snažno vrijeme za postavljanje namjera, također je odličan trenutak za sjedenje u prirodi i upijanje iscjeljujućih vibracija energetske mreže. Dopustimo sebi osjećati se povezanije i usklađenije s prekrasnim svijetom oko nas.

Sezona Raka 2024. godine i energija punog Mjeseca

Uz energiju solsticija, susrećemo se s prvim od dva puna Mjeseca u Jarcu, jednim 21. lipnja, ubrzo nakon vrhunca solsticija, a drugim 21. srpnja. I lipanjski i srpanjski pun Mjesec u Jarcu radit će u tandemu, otkrivajući više detalja kako mjesec bude odmicao. To znači da će događaji pod lipanjskim punim Mjesecom biti samo dio priče, a morat ćemo čekati kraj srpnja kako bismo dobili potpunu sliku. Dok ovi puni Mjeseci nose snažnu energiju i potiču nas da pređemo na novu razinu odgovornosti, oni također donose i pravedne nagrade.

Mladi Mjesec koji se događa u ovo vrijeme snažan je predznak za nove početke i novi val mogućnosti koji će zavladati. Ovo će biti vrijeme moći da se podignemo, zakoračimo u novu slobodu i pristupimo novim dijelovima naše svijesti.

Rad s energijom sezone Raka

Kako bi najbolje funkcionirali s energijom sezone Raka, pomaže razumjeti poruke koje nam ovaj znak donosi. Većina ljudi misli kako je Rak osjetljiv, neraspoložen i želi samo biti u svom oklopu, ali zapravo postoji mnogo više od toga.

Rak je zapravo zaštitnik i ima brižnu prirodu zbog koje pazi na one oko sebe. Osim toga, poznata je njegova snaga i hrabrost koju se ne boji pokazati kada je u pitanju zaštita nemoćnih i slabih. Ako se osjećate malim, nedostojnim ili nesposobnim nositi s nečim što se odvija u vašem životu, sezona Raka je vaše vrijeme za odmicanje strahova i povezivanje sa snagom svog srca.

Misli na koje se moramo fokusirati

Kako se naše srce širi, dok se povezujemo s ljubavlju koja jesmo i ljubavlju koja nas okružuje, i mi smo u mogućnosti pronaći svoju hrabrost, suosjećanje i snagu. Moramo se zauzeti za sebe, svoje voljene i život kakav želimo.

Stvari koje treba raditi tijekom sezone Raka:

  • Priznajte i izrazite zahvalnost za sve što volite i što vam je važno
  • Zaštitite sve do kojih vam je stalo (uključujući sebe)
  • Volite sve dijelove sebe
  • Povežite se sa suosjećanjem
  • Učinite nešto za druge
  • Provedite vrijeme sa svojom obitelji
  • Stvorite udobnost u svom životnom prostoru
  • Njegujte osjećaj sigurnosti
  • Poštujte svoje emocije
  • Radite s energijom svoga srca
  • Usporite i krenite s namjerom