Britanska glumica i model Elizabeth Hurley (59) izgleda sjajno na pragu 6. desetljeća, a posebnu pažnju privlači njezina zdrava i njegovana koža. Vjerno prati nekoliko važnih beauty koraka u rutini kojih se redovito pridržava, a jedan od njih je potpuno besplatan, navodi Women's Health.

1. Važnost ponavljanja hidratacije nekoliko puta dnevno

'Jedina stvar u koju se kunem je hidratantna krema - i to mnogo', rekla je. Jednom prilikom je rekla kako hidrataciju popravlja čak 6 puta dnevno, a na vrat kremu ponovno nanosi i do 10 puta. Iako bi neki od nas mogli pomisliti kako je to previše, njezini rezultati govore sami za sebe. Nikada dovoljno hidratacije!

2. Ne zaboravlja na unos tekućine

Osim vanjske hidratacije, važno je ne zaboraviti hidratizirati se iznutra. Uvijek sa sobom nosi bočicu vode i stavlja je na vidljivo mjesto kako ne bi zaboravila popiti preporučenu dnevnu količinu hidratacije.

3. U svom domu ne drži prerađenu hranu.

'Volim jednostavnu, prirodnu, laganu hranu. Ne volim baš hranu s puno kemikalija ili aditiva', rekla je Elizabeth. Također, uvijek pokušava jesti hranu koja je uzgojena lokalno, a to vrijedi za meso i povrće. Kada je u pitanju njega kože, ovaj pristup hrani osvaja bodove kod dermatologa. Dermatologinja Jeanette Jacknin rekla je da mliječni proizvodi, slatkiši, pržena hrana, sok i alkohol mogu uzrokovati probleme s kožom. 'Mediteranska prehrana ili prehrana temeljena na cjelovitim namirnicama, s puno svježeg povrća i ribe poput lososa, idealna je', istaknula je. Nekoliko studija pokazuje da dijete s niskim glikemijskim opterećenjem poboljšavaju akne.

4. Drži se pravilne rutine spavanja

Ne samo da se brine o svojoj rutini spavanja kako bi održala kožu pod kontrolom, već je rekla da to smatra dijelom postizanja sveukupnog uravnoteženog životnog stila. Važno je naučiti odmoriti kada za odmorom osjetimo potrebu, a ne ga smatrati nagradom.

5. Ima čvrst način razmišljanja

Briga o sebi ili uravnotežen život - nazovite to kako želite, Elizabeth se kune da njezino stanje uma pridonosi njezinom sveukupnom sjaju. 'Moraš pokušati ostati pozitivan', rekla je, 'svi dobivamo užasne udarce u životu, svi mi... Ponekad mislim da da biste zablistali, morate pustiti puno stvari i krenuti dalje. Budite ljubazni prema svima.' Ovaj korak potpuno je besplatan, a donosi brojne benefite čak i na naše zdravlje.

Karen Millen via Bestimage / Bestimage / Profimedia Tajne njegovanog izgleda Elizabeth Hurley