Svi mi težimo stabilnosti, pa se okružujemo stvarima, ljudima, obrascima ponašanja koji čine naš zaštićeni sigurni prostor, našu zonu ugode. Rutina svakodnevice uljuljkat će nas u uvjerenje da u potpunosti možemo kontrolirati svoj život i da će naša zona sigurnosti i ugode uvijek ostati onakvom kakvu želimo. U redu je kada sami pokrećemo promjene i uspijevamo zadržati kontrolu nad okolnostima svog života, no svaki put kada se dogodi nešto neočekivano, nešto što će nas izbaciti iz našeg sigurnosnog mjehurića, možemo se podsjetiti na to kako se sve mijenja, da ništa ne možemo trajno zadržati, zaustaviti, posjedovati i kontrolirati. Sve je to samo privid koji sami stvaramo da bismo se osjećali sigurno. A kada se vežemo za ono što je prolazno, neizbježan je trenutak kada ćemo to izgubiti i tada nastaje patnja.

 Postoji mnogo različitih alata, sposobnosti i vještina koje možemo sami razvijati da bismo prebrodili izazove i stres. Jedna od tih dragocjenih sposobnosti je prilagodljivost.

Bik, Lav, Škorpion i Vodenjak pripadaju skupini fiksnih znakova. To je ona vrsta energije koja zadržava, čuva, održava, popravlja, ne pušta. Zadatak je fiksnih znakova da stvaraju i održavaju strukture postojećeg svijeta, a time i stabilnost. 

Pripadnici fiksnih znakova ne vole iznenadne promjene, zapravo ne vole promjene uopće, osim ako nisu o njima dobro promislili i sami ih opreznim koracima inicirali. Ako je za nekoga prilagodljivost znak slabosti, onda to mogu biti pripadnici fiksnih znakova. Ponosni su na svoje čvrste stavove, tvrdoglavi i uporni, pa prilagodljivost doživljavaju kao odustajanje od nečega što im je važno, a za njih odustanak najčešće nije opcija. Žele zadržati stvari onakvima kakve jesu, čvrsto se drže za svoj osjećaj sigurnosti i svoju zonu ugode. Pritom je Bik najosjetljiviji na materijalnu trajnost, Škorpion na nepromjenjive i trajne emotivne odnose. Lav je najosjetljiviji na vlastiti ugled, važnost, položaj i ljubav koju mu ukazuje okolina, a Vodenjak se čvrsto drži svojih ideja i ideala o tome što je ispravno, pravedno i kakav bi svijet trebao biti. Kada se nađu u situaciji koja zahtijeva brzu reakciju i prilagodljivost, Bik će se osjećati nesigurno, Škorpion ugroženo, Lav uvrijeđeno, a Vodenjak razočarano. Treba im dati malo vremena da sami procjene da je prilagodljivost bolja opcija od tvrdoglavosti. Srećom, prilagodljivost se može svjesno razvijati, pa pripadnici fiksnih znakova mogu izbjeći mnoge negativne osjećaje i neželjene situacije ako porade na tome.