Prilagodljivost je sposobnost koja nam dopušta da izađemo iz kalupa postojećih obrazaca ponašanja i vlastitih očekivanja. Prilagoditi se stalno promjenjivim okolnostima ne znači da ćemo zanemariti svoje osjećaje, potrebe i uvjerenja. Zadržat ćemo ih, ali ćemo ih pritom preispitati, proširiti, obogatiti jer, prije svega, prilagoditi se znači ići naprijed, pronaći drugačiju inačicu sebe.

Ovan, Rak, Vaga i Jarac su kardinalni znakovi, oni kojima počinje svako godišnje doba. Krasi ih snaga inicijative, želja da pokreću stvari uz velike vizije i hrabrost. Žele aktivno sudjelovati u stvaranju vlastitog života, imaju osjećaj da je sve u njihovim rukama.

Ovan želi urediti svijet po vlastitim pravilima u kojima on ima glavnu riječ, a Rak aktivno sudjeluje u stvaranju emotivne sigurnost, najčešće u krugu obitelji ili u kreativnim pothvatima. Za Vagu je važno upravljati društvenim odnosima u svom okružju, a Jarac će stvarati sigurnost u materijalnom, društvenom i emotivnom smislu. Uz originalne ideje, entuzijastično kreću u nove pothvate, motiviraju druge. Ne boje se izazova, ali im je važan osjećaj da sami upravljaju situacijom i da imaju dovoljno snage da se izbore za sebe. U nepredviđenim i iznenadnim promjenama životnih okolnosti može ih obuzeti neugodan osjećaj nemoći, a njihova prva reakcija nije prilagođavanje, nego žestoka borba.

Prilagodljivost znači poslušati druge, priznati da možda nisi uvijek u pravu. Kako veoma cijene vlastitu neovisnost, nije im lako sklapati kompromise, čak ni Vagi koja se smatra najotvorenijom za suradnju. Ipak, nove mogućnosti koje se otvaraju samo uz sposobnost prilagođavanja vrlo su primamljive. Uz to, izražen instinkt za opstankom u ključnom će im trenutku sugerirati da je prilagodba jedini način opstanka. Stoga će se prilagoditi kada je to potrebno, ali ne bez određene doze otpora i potrebe da što prije uspostave kontrolu. Mogu biti tvrdoglavi ako nije po njihovom, pa pripadnici kardinalnih znakova trebaju dodatno osvijestiti da je prilagodljivost dragocjen alat na životnom putovanju.