Jupiter, planet sreće, obilja i našeg najvećeg potencijala, prijeći će u znak Blizanaca 25. svibnja 2024. godine. Drevni astrolozi smatrali su Jupiter sretnim planetom i vjerovali su kako može obasuti srećom kada je u vašem znaku! Dakle, red je na Blizance da prime ovu blagodat i blagoslove, tumači Forever Conscious.

Jupiter u Blizancima

Jupiter se želi širiti i rasti; želi sagledati širu sliku, ali Blizance zanimaju svi detalji. Teško im je sagledati širu sliku i umjesto toga želi vidjeti detalje, postavljati pitanja i razmišljati o mnogim potencijalnim mogućnostima.

Blizanci su znatiželjni horoskopski znak koji stalno postavlja pitanja i baš ništa ne može izliječiti njihov apetit za ispitivanjem i razmišljanjem. Njima vlada planet Merkur, tako da će ovaj planet glasnik obojati naš doživljaj Jupitera u Blizancima.

Teme Blizanaca i Merkura

 • Istina protiv laži
 • Duhovno protiv materijalnog
 • Pričanje priče
 • Ugovorni sporazumi
 • Odnosi braće i sestara
 • Komunikacija
 • Misaoni procesi
 • Samoizražavanje
 • Mediji, novinarstvo, javni nastup, kreiranje sadržaja
 • Putovanja i prijevoz
 • Društveni život
 • Naša neposredna zajednica 
 • Rad s rukama,

Sva ova područja bit će prikazana kada Jupiter uđe u Blizance. Kako je Blizanac također zračni znak, možda ćemo se osjećati malo opojnije ili žudjeti za lakšim i društvenijim pristupom nego prije. Blizanci znaju ispričati dobru priču, a ova priča može poslužiti kao dar ili kao oružje. Iako možemo biti zavedeni ili izmanipulirani, oštra pamet i intelekt energije Blizanaca također će nam pomoći nadmudriti situaciju, samo moramo ostati svjesni!

Jupiter u Blizancima 2024. godine

U 2024. godini, Jupiter u Blizancima napravit će dva nevjerojatno snažna poravnanja - bit će u trigonu s Plutonom i u kvadratu sa Saturnom. Također će provesti pristojnu količinu vremena retrogradno.

Jupiter u trigonu s Plutonom

3. lipnja 2024.

Jupiter u trigonu s Plutonom pomoći će nam dublje shvatiti Pluton u energijama Vodenjaka. Pluton je planet svega što je skriveno, pa se možemo osjećati nježno vođeni da otkrijemo neke nesvjesne obrasce koji moraju izaći na vidjelo kako bismo poboljšali sebe i svijet oko nas. Ovo bi mogla biti pozitivna situacija za dublje ozdravljenje. Možda ćemo čak vidjeti veći napredak ili razvoj kada je riječ o problemima mentalnog zdravlja.

Jupiter kvadrat Saturn

20. kolovoza i 24. prosinca 2024.

Kvadrat Jupitera i Saturna također može pokrenuti probleme oko osobnih granica, autoriteta i gdje trebamo otpustiti ili ponovno steći osjećaj kontrole. Jupiter kvadrat Saturn može stvari učiniti izazovnima, ali i isplativijima.

Retrogradni Jupiter

9. listopada 2024. - 4. veljače 2025.

Jupiter će biti retrogradan od listopada 2024. do veljače 2025. Retrogradni Jupiter uvijek je vrijeme za ponovno razmatranje suštine ili lekcija o svemu što nam Jupiter u tranzitu u Blizancima donosi. Retrogradni Jupiter ne utječe na nas onako kako bi to učinili retrogradni Merkur ili Mars. Umjesto toga, to je jednostavno vrijeme kada smo pozvani pomaknuti fokus s velikih, ekspanzivnih energija koje Jupiter nudi i umjesto toga se usredotočiti na manje detalje. Kako Blizanci donose prirodni fokus na manje detalje, ovo bi trebala biti vrlo skladna energija za rad.