Njega kože na vratu mora biti posebno prilagođena postizanju elastičnosti i hidratacije. Naime, koža na vratu je izuzetno tanka, ali na nju nažalost često zaboravljamo u svakodnevnoj rutini što rezultira izraženijim borama, pojačanom pigmentacijom i opuštenosti.

Evo koja su 3 sastojka najvažnija za upotrebu.

1. Retinoidi

Retinoidi pomažu u stimulaciji proizvodnje kolagena, proteina koji održava kožu čvrstom i elastičnom. S godinama, proizvodnja kolagena se smanjuje, što može dovesti do opuštanja kože i pojave bora. Korištenjem retinoida, ovaj proces se može usporiti, čime se poboljšava čvrstoća i elastičnost kože na vratu.

2. Peptidi 

Peptidi također mogu potaknuti kožu na proizvodnju kolagena, što je ključno za održavanje čvrstoće i elastičnosti.  Osim kolagena, peptidi mogu pomoći u sintezi elastina, a povećana elastičnost znači da će koža biti otpornija na istezanje i gubitak forme.

3. Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je poznata po svojoj sposobnosti zadržavanja do 1000 puta više vode od svoje težine. To znači da može duboko hidratizirati kožu, čineći je glatkom i mekanom. Hidratacija je ključna za zdrav izgled kože i može smanjiti pojavu finih linija i bora. Također, hijaluron pomaže u vraćanju prirodnog volumena u kožu pa je čini mladolikijom.