„Jasno mi je vidljivo kako se mijenjam. Starenje se događa svima. Čim to prihvatite, oslobođeni ste tereta“ izjavila je u razgovoru za People magazin, a kako prenosi Women's Health glumica Michelle Pfeiffer, čija svježa ljepota očima drugih ipak ne blijedi premda je već u 64-oj godini života. Sklona prirodnim proizvodima koje promovira kao dio svoje rutine, izražava važnost onih koji sadrže što manje sastojaka, ne ugrožavaju životinje te nisu štetni za okoliš.

Bez parabena su te ne izazivaju alergije, s jasnom listom koja pokazuje transparentnost sastojaka, a nedavno je upravo po toj recepturi razvila i vlastiti parfem. Premda je svjesna kako još uvijek postoji mnoštvo prostora za razvoj upravo čiste kozmetike, ujedno uviđa i kako su nažalost vrlo korišteni upravo oni čiji sadržaj naizgled instantno poboljšava izgled i daje zapanjujuće rezultate.

Njezina dnevna njega kože uistinu je bazična. Kako iskreno kaže njezina je koža vrlo osjetljiva pa kad pronađe nešto što joj odgovara, od toga ne odstupa: „nisam promijenila ništa od proizvoda već više od deset godina. Njega mi se svodi na dobro čišćenje i hidratizaciju. No, nadodaje kako u torbici uvijek ima korektor kako bi umanjila vidljivost blagih pojava i izjednačila ten.

Predana prirodnom procesu starenja, zahvaljujući kojemu se odbija pretvoriti u „voštanu figuru“ Michele Pfeiffer naglašava kako za nju ljepotu u sebi i drugima nalazi u karakteru koji proizlazi iz pojedinca. Ali, također ne gleda mrko na one koji se iz osobnih razloga odlučuju na korekcije, smatrajući kako je riječ o izboru i pravu svakoga da odlučuje za sebe.

Svoju liniju duguje i veganskoj prehrani zahvaljujući kojoj se osjeća zdravije te izbjegava unos toksina u tijelo. „Zaista sam primijetila razliku na svojoj koži nakon što sam u potpunosti prešla na veganstvo. Premda u svom slučaju to smatram i određenom taštinom jer što sam starija trudim si produžiti životni vijek na ovaj način“ objašnjava, zaključujući kako je svjesna koliko se svi nadamo nekom čarobnom rješenju za proces starenja, ali osim dovoljno sna, zdrave prehrane i vježbanja, ništa drugo nije dovoljno korisno.

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Supplied by LMK / Landmark / Profimedia Michelle Pfeiffer