„Za mene se ljepota svodi na dvije stvari: samopouzdanje i strast. Proizlazi iz načina na koji se nosite, vjere kako je ono što izgovarate zanimljivo, uključenosti i onom žaru koji imate u očima. To je divno. Ali, s tim na umu, priznajem kako i sama uživam u dobrom danu za opuštanje i maski za kosu“ izjavila je za Into The Gloss Cindy Crawford.

Nakon više desetljeća rada kao supermodel, s poznatim svjetskim vizažistima i stručnjacima za njegu kose i kože, svakako je otkrila tajne koje je potom nastavila primjenjivati i privatno. No, najviše ju veseli dijeliti ih s ostalima. Jedna od njih, vezana je i za kraljicu Kleopatru koja je bila poznata po uživanju u tretmanima kojima je njegovala svoju kožu, a prvenstveno kupanju u mlijeku. Cindy Crawford pak ističe jednu drugu kombinaciju: svakoga dana kožu tretira sprejem koji je mješavina mineralne vode i mlijeka.

Želite li isprobati ovaj trik, dovoljno je, nakon rutinskog čišćenja nanijeti malo mlijeka na kožu kako biste ju hidratizirali. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom. Imate li lako iritiranu ili upaljenu kožu, umočite čisti, meki ručnik u hladno mlijeko i stavite ga na lice kao oblog. Ostavite da mlijeko djeluje nekoliko minuta kako bi umirilo kožu i smanjilo upalu. Naravno, ako imate alergije vezane uz mliječne proizvode, radije prije ovih rutina, iskušajte malo mlijeka na zapešću i provjerite imate li reakciju no, najbolje se konzultirati s liječnikom.

Zagovornica redovitog čišćenja lica ujutro i navečer, Crawford ujedno ne izbjegava korištenje tonera te nanošenje hidratantne kreme s visokim zaštitnim faktorom. Orijentirajući se na prirodan izgled najčešće ističe oči i usne, a zaobilazi šminku koja opterećuje kožu i zatvara pore.

Posebnu pažnju pridaje području vrata, koje inače brzo otkriva stvarne fizičke godine pa se trudi redovito izvoditi vježbe za to područje, ali ono ispod brade i oko vilice. „Jednostavno je“ objašnjava „ samo se ispružite na leđima i podignite bradu prema stropu. Zatim, podignite glavu nekoliko centimetara od površine. Bez spuštanja glave prema podu pokušajte što više približiti bradu prsima“ ističući kako sama ove vježbe radi u tre seta po deset ponavljanja. Podsjećamo, kod ovakvih vježbi potrebno je usmjeriti pažnju na disanje, kako bi bile što efektnije.

Premda je i sa 58 godina jedna od onih žena koje plijene pažnjom, Cindy Crawford svoj današnji izgled duguje zdravom pristupu životu te sama naglašava kako osjeća određene promijene, poput ispadanja kose. Nitko nije savršen, ali zahvaljujući svojim rutinama koje joj uistinu pomažu, Cindy je i danas blizu tog pojma.

Courtesy of Jones New York/MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Yu Tsai / BEEM / Beem / Profimedia Cindy Crawford