Dolaskom proljeća i vremenskih promjena, kožu je potrebno dodatno nahraniti, posebno vitaminom C te očistiti tragove zimskih utjecaja. Jedan od najboljih izvora ovog vitamina svakako je naranča, a pogotovo njezina kora koja, naime ima antibakterijska svojstva pa je izvrsna prirodna solucija za tretiranje akni.

Također djeluje kao sredstvo za posvjetljivanje kože te može učiniti čuda za ožiljke na licu i pigmentaciju. U obliku maske za lice odgovara različitim tipovima kože, a može se koristiti i kao sredstvo za čišćenje lica. Donosimo vam stoga nekoliko brzih i jednostavnih recepata kojima možete nahraniti kožu i postići zdrav sjaj lica. Prije korištenja narančine kore, voćku dobro operite jer, potrebno ju je naribati na sitno kako biste ju umiješali u ostale sastojke.

NARANČINA KORA / KURKUMA / MED

Idealna kombinacija za izjednačavanje boje tena i sjaja, koja istovremeno hrani i njeguje kožu. Potrebna vam je:

Dobro promiješajte dok ne dobijete finu pastu koju možete nanijeti na lice i vrat te ostaviti da djeluje do 10 minuta. Nakon što mlakom vodom isperete lice, tretirajte ga i blagim tonikom ili mlijekom za čišćenje. Premda je narančina kora korisna za akne, u ovom slučaju maska se ne preporuča. Namijenjena je mješovitoj i suhoj koži.

NARANČINA KORA / JOGURT

Želite li meku i sjajnu kožu iskušajte sljedeći recept za koji vam je potrebno tek nekoliko sastojaka:

  • 2 jušne žlice naribane kore od naranče
  • 1 jušna žlica jogurta
  • 1 jušna žlica meda

Slično kao i u prethodnom receptu, pomiješajte sastojke dok ne osjetite kako su stopljeni u glatku pastu. Nanesite smjesu na očišćeno lice za koje ste prethodno koristili blago sredstvo za čišćenje, a kako bi ujedno otvorili pore. Nanesite na područje lica i vrata, a izbjegavajte dijelove oko očiju. Ostavite da djeluje između 15 i 20 minuta. Masku potom uklonite mlakom vodom. Na kraju, nanesite hidratantnu kremu za lice.

Ove maske doprinose sjaju i kvaliteti kože, a možete ih koristiti jednom tjedno. Imate li vrlo osjetljivu kožu, svakako se konzultirajte sa stručnjakom.