Kako je izjavila za časopis Harper's Bazaar, Demi Moore tajne za kvalitetnu njegu kože, preuzela je od svoje majke. Prvo i osnovno pravilo na njenoj listi tako je korištenje snažnih hidratantnih krema, a što apsolutno nikada ne preskače. Pouka je bila jednostavna lice treba redovito, rutinski „isprati vodom, očistiti i hidratizirati“, a glumica napominje i kako u posljednje vrijeme više pažnje pridaje čišćenju lica s losionom, ali i područje vrata i prsa.

Za uklanjanje šminke u večernjim satima, koristi nježne maramice koje prije toga namoči, ali ističe kako se, ubog vrlo osjetljive kože, kloni onih proizvoda koji u sebi sadrže umjetne mirise. Upravo zbog toga navodi važnost redovitog odlaska kozmetičkim stručnjacima kako bi dubinski pročistila lice i unijela koži dah svježine. Njihove savjete uvažava, prvenstveno pri izboru proizvoda koje potom samostalno koristi.

Limfna drenaža omiljen je kozmetički zahvat Demi Moore. Riječ je o postupku koji se temelji na nježnoj masažnoj tehnici koja potiče protok limfe kroz limfni sustav tijela. Limfa je, podsjećamo tekućina koja se nalazi u limfnim žilama i služi kao prirodni filtracijski sustav tijela, uklanjajući toksine, otpadne tvari i višak tekućine.

ANDIE / Planet / Profimedia, Lars Höglund / AFP / Profimedia Demi Moore

Ovim procesom glumica uklanja otečenost, a njime se generalno poboljšava izgled kože jer se smanjuju proširene pore, a tekstura kože poboljšava. Kako bi dodatno potaknula cirkulaciju krvi tijekom kućnog režima njege, okreće se samostalnoj masaži lica ublažavajući njegovu napetost, a što opisuje sljedećim riječima: nakon pedesete osjećaš kako ti koža udara o pod, a ova radnja ju sjajno prirodno uzdiže“.

Možda je najveća poruka Demi Moore, koju svakako vrijedi uključiti u vlastitu beauty rutinu sljedeća: „S vanjštinom možete učiniti što god želite, ali ako nutrina ne izgleda ili se ne osjeća dobro, tada ne znam kako bi išta izvanjsko moglo biti zadovoljavajuće“. Upravo ova misao, stav o njegovanju vlastitog identiteta, zdravlja i perspektive prema svijetu, čini se ključnom za pronalazak i održavanje ljepote, bez obzira na prolazne godine.