U svijetu gdje je mladost povezana s ljepotom, slavne dame koje se bore protiv ove norme i prihvaćaju svoje godine prava su inspiracija. Njihova hrabrost i samopouzdanje kojim zrače potiču žene diljem svijeta na prihvaćanje vlastite autentičnosti i jedinstvenosti. Istinska ljepota uvijek dolazi iznutra, a važno je veličati sve njezine manifestacije koje se pojavljuju u različitim oblicima tijekom godina. 

Sijeda kosa jedan je od elemenata kojim možemo slaviti prirodnu ljepotu, a postala je sve popularniji trend o čemu svjedoče brojne slavne žene koje je ponosno nose. I dok svjedočimo kako neke od nas na samu pojavu prvih sijedih već žure u frizerske salone kako bi prikrile dokaz prirodnog starenja, ove pojedinke nemaju problem pojavljivati se u javnosti bez puno truda da izbrišu svoje godine.

1.  Sarah Jessica Parker

Američka glumica Sarah Jessica Parker (59) jednom je prilikom izjavila kako zaista nema vremena tako često obilaziti frizerske salone kako bi sakrila svoju sijedu kosu pa je sve češće vidimo u prirodnom izdanju. "Jednostavno... nije mi dovoljno stalo. Kada izađem van, želim se osjećati dobro - prema mojim standardima. Ne mogu vam ni reći koji su to standardi, ali znate kako se osjećate kada ste najsličniji sebi, što god to značilo. Nisam bez taštine. Samo pretpostavljam da me nije dovoljno briga za tuđe mišljenje", rekla je za Allure

Sarah Jessica Parker
LMK / IPA / IPA / Profimedia 

2. Jane Fonda

Jane Fonda (86) jedna je od pionirki prihvaćanja godina i svega onoga što one donose sa sobom. Otvoreno priča o starenju i bez ustručavanja se pojavljuje u javnosti sa svojom sijedom kosom. Ona smatra kako sijeda kosa zapravo utječe na to da se osjeća još slobodnije u svojoj koži. 

Jane Fonda
LMK / Landmark / Profimedia 

3. Helen Mirren

Helen Mirren (78) također je poznata glumica kojoj nije strano pokazati svoju sijedu kosu čak ni na crvenom tepihu. Ona nosi sijedu kosu s ponosom i otvoreno priča o prihvaćanju starenja i specifičnoj ljepoti koja dolazi s godinama.

Helen Mirren
LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia 

4. Andie MacDowell

Andie MacDowell (65) odlučila je ne koristiti boju za kosu kako bi prikrila sijede vlasi i to je dio njezinog osobnog stava prema ljepoti i starenju. U svakom slučaju, glumica i dalje plijeni pažnju svojim izgledom gdje god se pojavi.

andie macdowell
P. Roths / KCS Presse / Profimedia 

5. Meryl Streep

Meryl Streep (74) poznata je po svojoj izvanrednoj glumačkoj karijeri, ali i po tome što bez zadrške prikazuje svoju prirodnu sijedu kosu, jer je svjesna kako postoje puno bitnije stvari u životu od boje kose. "Moraš prihvatiti starenje. Život je dragocjen, a kada izgubiš puno ljudi, shvatiš da je svaki dan dar“, zaključila je jednom prilikom.

Meryl Streep
Apple TV+ / Planet / Profimedia