Salma Hayek nikada nije skrivala svoju averziju prema zahvatima za pomlađivanje, ali je i u 57-oj godini života zagovornica prirodnog izgleda, kao i meditacije za koju vjeruje kako uvelike pridonosi njezinoj formi i generalno zdravom psiho-fizičkom stanju.

Tijekom gostovanja u podcastu naziva Let's Talk Off Camera objasnila je voditeljici Kelly Ripa, kako gotovo svakodnevno prakticira ovu praksu, ali pronašla je vlastiti način zahvaljujući kojemu joj meditacija pruža maksimalan učinak naglašavajući kako se trudi mijenjati pristup ovisno o zdravstvenim problemima te kako u takvom stanju može boraviti satima.

„Zapravo je tajna u osjećanju energije koja je protočna i kao da pleše unutar mene izražavajući različite podražaje i emocije pa ujedno pritom koristim i uređaje za frekvencije“ izjavila je glumica tom prilikom.

Riječ je naime o pomagalima koja generiraju određene zvučne frekvencije ili vibracije, a koje se koriste za poticanje opuštanja, fokusiranja uma ili poticanja određenih stanja svijesti tijekom meditacije.

Mogu proizvoditi i različite vrste zvukova poput binauralnih tonova, koji korisnicima pomažu pri bržem ulasku u dublje stanje meditacije, povećaju koncentraciju ili pak potiču određene emocionalna i duhovna stanja. Dodala je kako vrlo brzo primjećuje nazadovanje ako ne meditira regularno:

„Lice, tijelo sve se vidljivo opusti. Osjetim hernijaciju diska, imam problema s vratom i kukom, gležnjevima…počinjem se raspadati.“

Osim meditacije, ključan segment brige Salme Hayek o vlastitom tijelu te prvenstveno licu je drvo naziva tepezkohuite, čiji prijevod doslovno glasi „drvo za kožu“, a u središnjoj se Americi najčešće koristilo tijekom tretmana protiv opeklina. Njegova kora, usitnjena u prah, bogata je taninima koji potiču mikrocirkulaciju te saponinima za regeneraciju kože.

Osim što posjeduje antibakterijska svojstva, koristi koži pri neutraliziranju slobodnih radikala koji inače uzrokuju oksidacijski stres te doprinose starenju kože. Zahvaljujući sastavu koji uključuje i lipide poboljšava funkciju barijere. Ekstrakte ovog drveta pronaći ćete u mnoštvu proizvoda za njegu, poput seruma, hidratacijskim kremama te uljima, no želite li ih iskušati važno je konzultirati se s liječnikom jer potpuni učinci još nisu u potpunosti istraženi.

Zanimljivo, objašnjavajući svoju svakodnevnu rutinu njege lica izjavila je kako tijekom većine dana, lice ne čisti u jutarnjim satima.

„Baka me naučila kako kvalitetno večernje čišćenje lica, uklanja sve nečistoće nakupljene tijekom dana. Zašto bi mi onda lice bilo prljavo nakon buđenja?“ rekla je glumica objašnjavajući kako vjeruje u korištenje što manje proizvoda.

No, obavezno koristi micelarnu vodu, hidratantnu kremu kao i onu sa zaštitnim faktorom, kako bi kožu zaštitila od štetnog utjecaja sunčevih zraka.

Premda izbjegava pretjeranu eksfolijaciju, priznaje kako nakon čestih putovanja osjeća otečenost kože pa lice nagradi posebnim maskama na bazi supernamirnica poput avokada, hibiskusa i smokve.

Njezin recept za masku koja uspješno čisti i osvježava?

Usitnjene zobene pahuljice, pomiješane s malo vode ili bademovog mlijeka te meda.

Buckner/Variety / Shutterstock Editorial / Profimedia, sdr / Mavrixphoto / Profimedia Salma Hayek