Slaviti pola stoljeća života uzbudljivo je postignuće, ali neminovne su promijene kroz koje tijelo prolazi. Ostavljaju tragove dosadašnjih navika, a vidljivo se kod većine žena mijenja i oblik, prvenstveno zbog hormonalnog disbalansa. Premda oduvijek djeluje kao sretnica koja svoju figuru duguje genetici, Heidi Klum ističe važnost vježbanja i zdravog načina života kojemu je predana. Stoga vam, kao poticaj i inspiraciju donosimo nekoliko njezinih aktivnosti zahvaljujući kojima u pedesetima nastavlja izgledati zavidno.

TRENING

Heidi Klum vježba četiri puta tjedno, a koristi i savjete osobnog trenera. Njezin trening sastoji se od kombinacije trčanja, bicikliranja pa i plivanja. Većinu tih aktivnosti radi na otvorenom, što svakako doprinosi boljem utjecaju na tijelo. U kućnoj atmosferi ističe kako često prakticira jogu i meditaciju koje joj omogućavaju bolju fleksibilnost te uklanjaju učinke stresa nastalih tijekom napornog dnevnog rasporeda.

PREHRANA

Osim što izbjegava ugljikohidrate, prakticira određeni stil prehrane. Premda su ugljikohidrati važan izvor tjelesne energije, njihov unos u velikim količinama može imati potencijalno štetne učinke na zdravlje, posebno ako se radi o rafiniranim ugljikohidratima visokog glikemijskog indeksa. Ujedno, pretjerana konzumacija jednostavnih ugljikohidrata može dovesti do loših prehrambenih navika, kao što su prekomjerna konzumacija prerađene hrane, slatkiša i grickalica, koje mogu biti siromašne hranjivim tvarima.

Heidi Klum umjesto tjestenine, pazi na unos voća i povrća zahvaljujući kojima podiže razinu energije, ali i održava fit formu.
U javnosti je često izjavljivala kako je poklonica 80/20 načina prehrane. Sastoji se od fokusiranja na zdravu hranu 80% vremena, ali tijekom ostatka dopušta si prepuštanje raznolikih okusa i tipova hrane. Točnije, tada se ne odriče ičega.

Courtesy of Intimissimi/MEGA / The Mega Agency / Profimedia, C Flanigan / Zuma Press / Profimedia Heidi Klum

NJEGA

Prvo i najvažnije pravilo Heidi Klum jest popiti što više vode tijekom dana. Kao osnovni sastojak tijela upravo voda pomaže pri održavanju ravnoteže tekućina, a što je nužno za pravilno funkcioniranje organa, održavanje optimalne tjelesne temperature i eliminaciju štetnih tvari. Uz to je i osnovna podrška probavnom sustavu kojemu pomaže pri razgradnji hrane, ali i apsorpciji hranjivih tvari u crijevima. Dovoljan unos vode ključan je za hidrataciju kože iznutra prema van. Hidratizirana koža ima bolji tonus, elastičnost i manje je podložna suhoći i iritacijama.

Na putovanja Heidi Klum ne odlazi bez jednog beauty saveznika, a to je kokosovo ulje. Koristi ga kao hidratantno sredstvo za kosu, ali i tijelo jer je bogato masnim kiselinama potrebnim za ispravnu hidrataciju kože. Njegova protuupalna svojstva pomažu smiriti iritacije kože, uključujući crvenilo i svrbež pa je pogodno i za lica koja su posebno osjetljiva, a korisno je pustiti ga da djeluje tijekom noći.