Tajna dobrog izgleda glumice Catherine Zeta-Jones (54) krije se u sasvim jednostavnim navikama koje prakticira svakodnevno. Ipak osim u redovitoj tjelovježbi, ključno je izgraditi pozitivan duh koji ne traži izgovore, nego prilike za ostvarenje ciljeva, navodi Women's Health.

Ovo je 5 pravila kojih se glumica pridržava.

1. Sve radi sama

Koliko god voljeli slijediti djelotvorne fitness rutine naših omiljenih slavnih osoba, ne možemo zanemariti činjenicu da većina njih ima najbolje privatne trenere i nutricioniste. Ipak, Catherine sve radi sama. U intervjuu za InStyle US rekla je: 'Nemam trenera. Ludo, zar ne? Ali ne treba mi nitko da me motivira. Volim vježbanje, čak i stvari poput kros trenažera i istezanja.' Tajna uspjeha je pronaći kretanje u kojem uživate – i svakodnevno prakticirati taj oblik tjelovježbe.

2. Obožava hula hooping

Hulahopovi s utezima su zakoniti i mijenjaju igru, a Zeta-Jones zna što se događa. 'Opsjednuta sam hula-hoopingom', rekla je za InStyle US. 'Radim to 20 minuta dnevno. Ne koristim staromodnu šuplju plastiku kakvu smo imali kad smo bili djeca, ali sam otkrila novu koja je manja i teža.'

3. Redovito mijenjanje rutine

Zapravo, ona nema pravu rutinu vježbanja, nego radi što želi, kada želi, i očito čini čuda. Rekla je da njezina rutina uključuje izmjenu različitih tehnika, kao što su plivanje, tenis, bicikliranje, kućnu teretanu i step plesanje.

4. Plivanje reducira stres

'Ako postanem malo letargična ili opuštena u fizičkom dijelu svog života, pod stresom sam što rješavam plivanjem', rekla je za Telegraph. Povezanost s vodom pozitivno djeluje na naš um kojega ima moć razbistriti i umiriti.

5. Vježbanje iz zabave

Glavna tema koja podupire njezinu rutinu vježbanja je užitak. Ona praktički živi za ples, pa to i radi. Ne treba joj plesni studio i svakodnevni dogovoreni termini za ples, to jednostavno može činiti u udobnosti svoga doma. Važno je pronaći aktivnost koja nas veseli, jer onda nema izgovora za nerad.

Casa Zeta-Jones Coffee/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia, PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia Tajna dobrog izgleda Catherine Zeta-Jones