Formulacija komunikacije može se svesti na tri brojke 55/38/7: 55% naše komunikacije je neverbalno, 38% je vokalno, a riječi čine samo 7% naše komunikacije. Ukratko, samo iz govora tijela možemo reći toliko toga, navodi Hack Spirit.

Upravo introverti imaju svoj jedinstveni način izražavanja kroz suptilne znakove govora tijela, a ovo su 3 jasna pokazatelja da netko ima introvertirani tip osobnosti.

1. Ograničen kontakt očima

Ograničen kontakt očima jedan je od najboljih znakova da je netko introvert. Ipak, ne radi se o tome da u poslovnim ili privatnim situacijama nužno izbjegavaju kontakt očima, nego u sasvim običnim, kao što je npr. vožnja javnim prijevozom. Introverti ne očekuju vidjeti nekog poznatog, pa trenutku kada su sami budu fokusirani samo na svoj osobni prostor. Ponekad im jednostavno ponestaje društvene energije i osjećaju se kao da imaju maksimalan broj riječi svaki dan pa ih ne žele trošiti na neobavezne i usputne razgovore bez cilja.

2. Suptilni izrazi govora tijela

Postoje osobe koje su vrlo živahne, pričaju rukama i zrače zabavnom energijom. Ipak, ta osoba vjerojatno nije introvert. Jednostavno, svjetla reflektora ne mame introverte i oni ne žele biti u centru pažnje. Znate li što privlači pozornost? Dramatičan i izražajan govor tijela, kao što su geste širokih ruku, pretjerani izrazi lica i stalno kretanje. Veća je vjerojatnost da ćete vidjeti introverta kako se bavi suptilnim pokretima tijela. To može uključivati nježno kimanje, lagane promjene u držanju ili sasvim lagano igranje s predmetom. Također mogu pokazivati minimalne pokrete rukama i zadržati mirno, staloženo ponašanje.

3. Sklonost osobnom prostoru

Još jedna osobina koju dijele gotovo svi introverti je potreba za osobnim prostorom. Oni često osjećaju potrebu za povlačenjem, a na društvenim okupljanjima. Pronaći ćete ih na rubu, po mogućnosti blizu zida, i to ne zato što ne žele komunicirati, već zato što mi treba tampon zona. To je suptilan znak govora tijela koji se lako može propustiti, osim ako ga ne tražite. Ipak, za introverte, to je ključni dio načina na koji se snalaze u društvenim situacijama.