Praznik rada idealan je za uživanje u prirodi. Ako vam se pruža prilika za slobodan dan, a vremenska prognoza obećava stabilno vrijeme, ne propustite priliku za istraživanje nekih od 'skrivenih' dragulja u blizini Zagreba.

Za vas smo pripremili 5 prijedloga za jednodnevne izlete izvan glavnog grada. Čak i ako ste već posjetili neke od njih, sada je savršeno vrijeme da se ponovno uputite u otkrivanje!

1. Opatijska rivijera

Odlazak na more uvijek je dobra ideja, zar ne? Opatijska rivijera nudi prekrasne šetnice uz more, kao i mogućnosti za istraživanje priobalnih šuma i parkova. Ako vam nedostaje udisanje svježeg morskog zraka i žudite za ljetom, ovo je savršena prilika da se uputite u smjeru nekada glavnog austro-ugarskog elitnog odmarališta. 

2. Park prirode Žumberak

Park prirode Žumberak obiluje prekrasnom netaknutom prirodom, bogatom šumom, livadama, rijekama i planinama. Posjetitelji mogu uživati u šetnji kroz guste šume, istraživati staze za planinarenje i čistom zraku.

3. Rijeka Mrežnica

Rijeka Mrežnica već je dugo omiljena lokacija za bijeg iz grada, a pogotovo onda kada ne želimo putovati dugo do iduće lokacije. Okolica ove rijeke također nudi puno opcija za istražiti pa usput možete posjetiti Slunj, Karlovac, Rastoke ili Ogulin.

4. Stari grad Medvedgrad

Ako nemate puno vremena za putovanje, a svejedno želite boraviti u prirodi, posjetite Medvedgrad! Stari grad Medvedgrad smješten je na obroncima planine Medvednice, a pruža spektakularan pogled na grad Zagreb i okolicu. 

5. Park prirode Lonjsko polje

Lonjsko polje jedno je od najznačajnijih močvarnih područja u prirodi gdje u posebnoj simbiozi obitavaju različite biljne i životinjske vrste. U blizini se nalazi Sisak pa je svakako preporuka posjetiti njegovu tvrđavu i nedavno uređenu šetnjicu.