Zašto trebamo slušati svoje srce? - Jer tamo, gdje je ono, nalazi se i naše blago." - rekao je Paulo Coelho.

Zastanite, zatvorite oči, udahnite, izdahnite, usporite, a onda se zapitajte - Što moje srce upravo sada želi? Usmjerite pažnju na svoje srce, njegovo kucanje, na želju koja već dugo rasplamsala stoji u njemu, na signale koje vam svakodnevno šalje. Možda je vrijeme da ga poslušate. Pokušajte i vidjet ćete - srce uvijek zna pravi put.

Koliko je važno slušati glas svog srca, odnosno raditi stvari koje želimo, koje nas čine sretnima i ispunjavaju nas. Činiti ono što je u skladu s našom prirodom, bez ograničenja drugih, bez unaprijed određenih obrazaca i straha od promjene. Srce vam može biti putokaz u ljubavi, odnosima, obitelji, čak i poslu. Ono osjeća, diše i treperi s vama.

Koliko je važno slušati glas i signale svojeg srca u svakom trenutku života, govori i poznata uspješna američka poduzetnica Marie Forleo, autorica knjige "Sve je rješivo", žena koja svakodnevno preko društvenih mreža i videa motivira tisuće ljudi. 

"Uvijek kada nisam slušala što se događa u mom srcu, tada su mi dolazile destruktivne misli. Nisam se dobro osjećala u svojoj koži, stalno sam se uspoređivala s drugima, uslijedila je cijela spirala negativnosti. Ako počnete obraćati pažnju na signale srca, bit ćete kreativniji, počet ćete raditi na onome što želite. Čak i ako je teško, uplašeni ste i ne znate kako će se stvari odvijati, vi se zapravo osjećate puno radosnije, zdravije i imate više energije."

U suvremenom svijetu uglavnom se vjeruje da je razum taj koji nas vodi do uspjeha i razvoja, ali srce se ne smije zanemariti. Srce osjeća što je dobro za vas, vodi vas vašim putem.

Marie Forleo je jednom rekla: "Nikada, nikada, NIKADA nisam srela nekoga tko je požalio što je slijedio svoje srce."

Izvor: sensa.mondo.rs