Mudrost Indijanaca čuva se stoljećima, a u njihovom izričaju i danas možemo pronaći važne poruke o životu, ljudima i prirodi. Donosimo vam 4 zakona života po šamanima, a neki od njih mogu pomoći i vama, prenosi Sensa.rs.

1. "Svaka osoba koja uđe u naš život nam je namijenjena."

Nitko u naš život ne ulazi slučajno. Svi ljudi oko nas s kojima komuniciramo tu su iz razloga da zajedno s njima učimo, rastemo i napredujemo. Dok su neki u našem životu kako bi ga obogatili, drugi su važne lekcije i pouke. U svakom slučaju, potrebno je osvijestiti vrijednost svakog odnosa.

2. "Ono što se dogodilo je ono što se i moralo dogoditi."

Ništa, ali baš ništa, što se događa u našem životu ne bi moglo biti drugačije pa čak ni najbeznačajniji detalji. Ono što se dogodilo je jedino što se moglo dogoditi – a upravo se to moralo dogoditi kako bismo izvukli određenu lekciju i krenuli dalje. Svaka situacija koja nam se dogodi u životu upravo je onakva kakva treba biti, čak i ako se naš um i ego tome opiru i odbijaju prihvatiti.

3. "Svako vrijeme je dobro vrijeme."

Sve počinje u pravo vrijeme, ni prije ni poslije. Kada smo spremni da nešto novo započne u našim životima, to će početi. Nikada nije kasno. Također, uvijek postoji mogućnost za potaknuti promjenu i započeti novo poglavlje našega života. Nikada se ne smijemo ograničavati na prošlost, nego usmjeriti na budućnost. 

4. "Kada je nešto gotovo, gotovo je."

Zvuči jednostavno, ali tako je. Ako je nešto završilo u našem životu, to ima smisla za naš napredak i rast, stoga je bolje to ostaviti iza sebe i krenuti dalje, a iz toga izvući samo najbolje iskustvo. Vraćanje na staro nikada nije opcija koja omogućuje blagostanje, dobre prilike će uvijek doći ako im otvorimo vrata.