Jedan od traumatičnijih događaja koji su obilježili život slavne glumice Jennifer Aniston svakako je bio razvod. Upravo se u periodu nakon toga dodatno posvetila sebi i brizi o vlastitom mentalnom zdravlju pa je tako i pronašla način za prevladavanje izazovnih situacija.

U životu svih nas postoje različiti stresori i izazovi koji potiču unutarnji nemir i unose nesklad u naš život. Pronalazak obrambenih tehnika za zaštitu od upijanja štetnih posljedica itekako je važan i koristan alat. Budući da je gotovo nemoguće pobjeći od svih mogućih pogubnih situacija, unutarnja snaga trebala bi biti motiv našeg življenja. No, kako je konačno osvijestiti?

Jennifer Aniston jednom je izjavila da u životu ne postoji ništa što bismo mogli nazvati žaljenjem, nego su to sve samo lekcije. Iz svega lošega što nam se dogodi uvijek možemo izvući pouku i primijeniti naučeno kako ne bismo ponavljali stare greške. 'Neću iznevjeriti samu sebe – također, znam što je dobro, a nije dobro gajiti ljutnju... Imamo alate za rješavanje stvari', rekla je ona i time naglasila važnost koju rad na sebi donosi našoj dobrobiti. 

Preusmjeravanje fokusa s prošlosti na budućnost njezina je tehnika za pronalazak unutarnjeg mira, a stresne situacije rješava tjelovježbom i jogom. Osim što je važno osvijestiti najbolji način za samopomoć, bitno je i koristiti ga u praksi. Svakoga dana moramo pronaći način za vježbu vlastitih tehnika jer ćemo samo tako moći ojačati osjećaj vlastitog samopoštovanja i pronaći našu unutarnju snagu.