Šumska meditacija je iscjeljujuće iskustvo. Radi se o pronalaženju snage prirode, suosjećanja drveća, mudrosti vode... To je putovanje u sebe i prirodu, gdje konačno možete osjetiti mir i spokoj.

Pronađite veliki kamen ili staro drvo i naslonite se na njega. Zamislite da putujete daleko u prošlost i ponovno proživljavate sva iskustva iz perspektive kamena ili drveta. Kroz što si prošao dok je ovo drvo raslo?

Zamislite da svaka pora vaše kože prima zvukove prirode baš kao i vaše uši. Upijte sve vibracije prirode u sebe, neka vas opuste.

Pogledajte izbliza mali svijet kukaca, trava i sitnih biljaka koje često neprimjetno prolaze ispod naših nogu. Nalazite li u njima kakvu poruku, uvid i pouku za sebe? Pronađite nešto u svom okruženju što vas ispunjava zahvalnošću. Ostanite s tim osjećajem što je duže moguće. Sjednite još malo na ovom prekrasnom mjestu. Budite svjesni sve ljepote oko sebe. Zamislite da se rastvarate u šumi. Na kraju ostaje samo šuma.

Kako god da se bavite svojom "meditacijom" u šumi, pokušajte provesti 20 minuta u šumi bez gledanja u telefon jer boravak u prirodi briše negativne posljedice urbanog života. Izvanredni profesor na Sveučilištu Michigan i voditelj studije, dr. MaryCarol Hunter objašnjava:

„Odavno znamo da boravak u prirodi smanjuje stres. Ali nismo znali u kojoj mjeri. Naša studija dokazuje da bismo za dobrobit naših hormona trebali svaki dan provesti barem 20 minuta do pola sata u prirodi. Možemo ići u šetnju, sjediti u travi ili plivati ​​u obližnjem jezeru – svejedno je sve dok nismo okruženi bukom urbanih središta.”

Ako ne možete trenutno biti u šumi, stavite slušalice i barem na nekoliko trenutaka u mislima odlebdite...