Stigao je prvi dan jeseni! Tijekom ove sezonske promjene važno je priznati, integrirati i slaviti protok vremena - poštovanje prijelaza s ljeta na jesen može nam pomoći da se oslobodimo zaglavljivanja i osjećamo se prisutnima i zahvalnima za ono što imamo. Sljedećih nekoliko dana odvojite malo vremena za prakticiranje rituala koji će obilježiti promjenu ljeta u jesen u vašem životu.

1) Odvojite vrijeme za ravnotežu i razmišljanje. Sjednite tiho i razmislite o tome što bi trenutno moglo biti u neravnoteži u vašem životu i posvetite se tim promjenama u načinu života. Može vam pomoći da svoje misli zapišete u dnevnik i zaključite kreiranjem tri mala akcijska koraka.

2) Napravite jesensku gozbu žetve. Trenutno je dostupno toliko sezonskog povrća. Umjesto da tugujete zbog gubitka ljetnog voća, slavite obilje bundeva, tikvica i korjenastog povrća koje ispunjava proizvodne prostore. Isprobajte nove recepte i pripremite si gozbu!

3) Prošećite prirodom. Izađite van i promatrajte kako se stabla pomiču, kako je miris zraka poprimio novu notu, a svjetlost se razvila. Razmislite o fotografiranju stvari koje vidite svakodnevno. Zatim, kada slavimo još jedno godišnje doba, snimite više slika kako biste mogli usporediti i promatrati snagu sezonskih promjena

Rituali za jesenski ekvinocij
Pexels 

4) Unesite vanjštinu unutra. Dok se rezbarenje bundeva za Noć vještica može činiti kao dječja aktivnost, postoji nešto u unosu okusa sezone u vaš dom. Uvijek je korisno imati male sezonske podsjetnike koji vam omogućuju da se osjećate zahvalno i slavljenički. Tikve kao središnji dio, puna zdjela svježih jabuka, razbacani žirevi ili nekoliko opalih listova mogu vam pomoći da se povežete s prirodom i prolaskom godišnjih doba.

5) Čitajte na glas. Kako se sezona okreće i sve više vremena provodimo u zatvorenom prostoru, dobar način da prekinete nestrpljivo gledanje je da se okupite oko knjige i čitate je naglas. Ova izgubljena umjetnost vraća se u ova vremena. Koristimo različite dijelove mozga za čitanje naglas, a drugi za vizualizaciju priče. Oni povećavaju kreativnost i podržavaju mentalni fokus, piše glo.