Povežite se s prirodom i kod kuće
U hladnom i kišnom razdoblju mnogi od nas manje posjećuju zelene oaze. Ako se zato pitate kako uravnotežiti prvu čakru, odnosno kako se uzemljiti i bez odlaska u prirodu, predlažemo lako izvedivu praksu. Jogijski položaj Planine ili Drva jednostavna je praksa uzemljenja, osobito ako se nosite s puno tjeskobe i nesigurnosti. U asani, zatvorite oči i zamislite planinu i koliko je stabilna. Pritom možete mentalno izgovoriti: „Stabilna sam kao planina" i „Sigurna sam u sebe". Dišite duboko i ostanite u položaju dok ne osjetite da ste samouvjereniji, stabilniji i snažniji.

joga, vježba Drvo
Shutterstock vježba Drvo

Čarobni štapić
Kađenje štapićima cimeta neće samo prožeti vaš dom božanstvenom aromom, miris ovog mnogima omiljenog začina podiže vibracije, energetski pruža zaštitu, privlači novac i ljubav te potiče iscjeljenje. S time na umu, mogli bismo ga nazvati i čarobnim štapićem!

Noćna afirmacija
Izgovaranje afirmacija neposredno prije spavanja odličan je način da odškrinete vrata podsvjesnog uma, povežete se sa svojim višim „ja“ i uravnotežite energetske centre. Upotrijebite ovu afirmaciju kako biste smirili prezaposleni um i okrenuli se prema unutra te pripremili tijelo i um za dobar san. „Otpuštam današnji dan i prizivam povratak svoje energije. Blagoslivljam i otpuštam svu svoju bol, brige ili anksioznost. Izražavam dobrodošlicu dubokom snu i s lakoćom primam božanske poruke u snovima. Izražavam dobrodošlicu miru dok odmaram svoje tijelo i punim se energijom. Sigurna sam i zaštićena.“