Ljubav je poput cvijeta koga treba stalno i iznova njegovati - to je jedini način da spriječite da strast i ljubav nestanu.

1. Pričajte iskreno
Vaš partner vam ne može čitati misli, zato uvijek govorite ono što osjećate. Ne dozvolite da se negativni osjećaji skupljaju u vama i nemojte frustrirati partnera nerealnim očekivanjima.

2. Dajte si komplimente
Pohvalite svog partnera. Pohvalite njegove postupke, izgled, angažiranje. Dajte mu do znanja da obraćate pažnju na njega i da ste zahvalni na svoj ljubavi koju vam daje.

3. Postavljajte pitanja
Pokažite da ste zainteresirani za njegov posao, prijatelje, kolege, slušajte ga. Također, pričajte mu o tome kako ste vi proveli dan, podijelite s njim zanimljiv trenutak.

4. Nađite vremena jedno za drugo
Važno je da tijekom dana imate trenutke samo za sebe. Otuđenje u odnosima se često događa kada provodite puno vremena odvojeni, a u današnjem užurbanom svijetu to nije teško. Zaboravite na trenutak na sve druge ljude oko vas, pa čak i djecu, i odvojite minimalno pola sata dnevno samo za svog partnera.

5. Napravite popis zajedničkih aktivnosti
Planirajte odlazak u kazalište, kino, u restoran na romantičnu večeru. Pronađite zajedničke aktivnosti koje vam daju priliku da razgovarate i povežete se, a da su istovremeno zanimljive i vama i njemu.

Kako sačuvati dugu vezu ili brak
Shutterstock 

6. Digitalni detoks
Maknite se s društvenih mreža kad ste s partnerom. Također, razgovarajte što više uživo, a manje preko tehnologije. To će vam itekako goditi, jer sve je ljepše uživo.

7. Postavite zajedničke ciljeve
Što želite postići sljedeće godine? A u sljedećih nekoliko godina? Što vaš partner želi? Ako ne znate, onda saznajte. Razgovor o ciljevima i načinima za njihovo postizanje jest veliki korak u jačanju odnosa.

8. Magija dodira
Češće se držite za ruke, zagrlite se. Ne štedite na poljupcima kada idete na posao i dolazite kući.

9. Neka seksualni odnos bude spontan
Razbijte rutinu i monotoniju i ne dogovarajte se kad ćete imati intimne odnose. Dogovori unaprijed su 'ubojice' romantike. Ponekad je to jako teško pored svih obaveza u danu, no to je jedini način da očuvate zdrave seksualne odnose.

10. Pustite ga da bude sam
Kao i vama, tako je i vašem partneru ponekad potrebno da bude potpuno sam. Veze mogu imati veći potencijal ako oba partnera imaju priliku povremeno uživati u prostoru i vremenu samo za sebe.