Prednosti tehnika disanja već su poznate; redovita praksa pridonosi većoj opuštenosti, boljoj koncentraciji i zdravlju te općem blagostanju. U današnjem svijetu ponekad je teško pronaći vrijeme za sebe, pogotovo ako stvarno želimo vježbati na dnevnoj bazi. No za pozitivan učinak ovih tehnika dovoljno je da odvojite samo dvije minute dnevno.

U nastavku, donosimo vam dvije vježbe disanja za koje je potrebno odvojiti samo dvije minute dnevno - a ipak će pokazati rezultate.

Vježba za podizanje razine energije

Ova vježba je izvrsna za slučajeve kada vam treba malo više energije. Posebno ako je prakticirate odmah ujutro kako biste započeli dan puni elana, optimizma i svježe energije. Postavite štopericu na 2 minute i zatvorite oči. Udahnite kroz nos i brojite do 4. Zatim izdahnite kroz nos i brojite do 3. Tako ćete razbuditi svoje tijelo, aktivirati ga i pripremiti se za sve izazove koji vas očekuju u danu.

Vježba za smirenje

Što kada je stresan dan iza vas i treba vam vježba koja će vas umiriti? Disanje može opustiti vaše tijelo. Ova vježba prigodna je kad se nalazite u stresnim situacijama, a možete ju i vježbati navečer nakon dugog i napornog dana.

Ova vježba je obrnuta od ove prethodne. Najprije namjestite štopericu na 2 minute i zatvorite oči. Zatim udahnite kroz nos i brojite do 3, a kada izdahnete kroz nos brojite do 4. Ovom tehnikom smirujete svoje tijelo i pomažete mu da se oporavi od svih stresnih situacija koje su se dogodile tijekom dana.