Od Beyoncé do Oprah, mnogo slavnih dama oglasila se kako bi objasnila kako su centriranje njihovih misli i meditacija učinili čuda za njihovo mentalno zdravlje. Bilo da se radi o smanjenju tjeskobe ili povećanju energije, meditacija je nezaobilazni wellness ritual. Evo što slavne dame kažu o njoj i njenoj važnosti.

Oprah Winfrey
Slavna voditeljica prakticira transcendentalnu meditaciju koja uključuje korištenje mantre i prakticira se 20 minuta, dva puta dnevno, dok sjedite zatvorenih očiju. Oprah je ranije priznala kako joj je vježbanje i učenje meditacije 'najviše poboljšalo život'. Također, svojim je zaposlenicima platila učitelja kako bi tijekom dvije stanke u radnom danu meditirali i skupili energiju.

Beyonce
I glazbena diva Beyonce koristi ovaj ritual kako bi umirila svoj um i tijelo kada je to potrebno. 'Nakon teške trudnoće, trebalo mi je godinu dana da se usredotočim na svoje zdravlje. Istraživala sam o homeopatskim lijekovima jer ne stavljam bilo što u svoje tijelo. Moja prehrana je važna, no koristim i tehnike kao što su akupunktura, meditacija i vizualizacija te vježbe disanja.'

Lady Gaga
Glumica i pjevačica često otvoreno govori o vlastitoj borbu s mentalnim zdravljem, a tu joj pomaže i meditacija koju savjetuje i svojim obožavateljima. Ranije je Gaga na svom Instagram profilu vodila 20-minutnu meditaciju uživo u znak širenja ljubavi prema sebi. 'Ako odlučite meditirati sa mnom, objasnit ću vam koliko je meditacija važna u mom životu. Bit će vrlo korisno biti u tihom mračnom prostoru, ali bilo gdje je dobro dokle god smo zajedno', zaključila je pjevačica.

Selena Gomez
Selena Gomez je otvorena knjiga kada je u pitanju njeno mentalno zdravlje. Pjevačica je veći dio 2018. godine provela tražeći načine kako si pomoći u borbi s anksioznošću i depresijom. Kako je doznao časopis People, Selena je provela dva jedna u New Yorku u jednom centru u kojem se podvrgnula terapiji, jela zdrave obroke te pohađala sate meditacije i pilatesa. Tako je naučila kako prihvatiti neugodne misli, odnosno kako ih lakše promijeniti.

Miley Cyrus
Miley Cyrus ne bježi od razgovora o svom privatnom životu. U intervjuu za Elle, Cyrus je također podijelila jednu od svojih omiljenih wellness navika, rekavši: 'Pokušavam meditirati noć prije intervjua o tome što je moj cilj te što želim reći o sebi'. 

Demi Lovato
Pjevačica Demi Lovato je otvoreno govorila o svojoj kontinuiranoj borbi s depresijom od svojih tinejdžerskih godina i nastavlja marljivo raditi na mentalnom zdravlju. 'Ujutro meditiram i odvojim deset minuta za čitanje inspirativnih citata koje sam sama smislila. Stavila sam ih u svoju knjigu kako bi moji obožavatelji znali kako sam uspjela ostati jaka', poručila je Demi koja je imala i velikih problema s ovisnošću o alkoholu i drogama.