Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAVJETUJU PSIHOLOZI - 3 KORAKA DO OSTVARENJA CILJEVA: Djelujte u skladu sa svojim autentičnim potrebama

3 provjerena trika kako da ostvarite želje - psiholozi savjetuju što trebate učiniti

 3 koraka do ostvarenja ciljeva Izvor: Shutterstock

Gestalt psihoterapija usmjerena je na svijest o tome što se događa ovdje i sada (Berger, 1980.). Ta svjesnost nam omogućuje da djelujemo u skladu sa svojim autentičnim potrebama. Ova terapija nam može pomoći ostvarenju želja i ciljeva. Glavna stvar jest shvatiti da se oni snovi koji se zasnivaju na stvarnim potrebama ostvaruju brže i učinkovitije.

Sljedbenici humanističke psihologije i gestalt terapije su se na temelju istraživanja i iskustava uvjerili da čim se pojavi svjesna potreba, s njom se javlja i mogućnost postizanja cilja. Ako cilj nije postignut, to znači da se javljaju unutarnji otpori i psihička obrana. Jednostavno rečeno, čovjek sam nesvjesno, odnosno nenamjerno ometa postizanje vlastitih ciljeva.

Otkrivamo vam 3 jednostavne tajne da ispunite sve ciljeve i želje:

RAZLIKUJTE STVARNE POTREBE OD HIROVA
Realne, osnovne potrebe su važne za život, zdravlje, emocionalnu intimnost, sigurnost i razvoj.

POBIJEDITE PSIHOLOŠKE PREPREKE
Provođenje planova ometaju strahovi i anksioznost, sumnje u uspjeh, nisko samopouzdanje... Nemogućnost razlikovanja vlastitih želja od onih koje nameću naši voljeni, rodbina, prijatelji i mediji također je velika prepreka koju treba prevladati ako želimo postići cilj.

ZATRAŽITE POMOĆ
Morate znati da ne možete sve sami! Ipak, to nipošto ne znači da biste se baš uvijek morali oslanjati na druge da vas 'vuku' do cilja. Ako se osoba ne zna osloniti na druge, prihvatiti podršku i zatražiti pomoć, to je velika prepreka u ostvarenju sna. Učinite sve što možete, posvetite se tome što radite, budite vrijedni, ali kada je potrebno, naučite zatražiti pomoć, to će značajno olakšati ispunjenje svih vaših želja. 

Izdvojeno za vas...