Dijeljenje iskustava i bliskosti s drugom osobom, potreba je većine pojedinaca. Ponekad je teško uskladiti slobodno vrijeme s upoznavanjem novih ljudi, a posebice je teško, ako se te situacije svedu isključivo na poznanstva. Oni koji su u potrazi za partnerom znaju koliko je u današnje vrijeme teško ostvariti kvalitetne odnose koji podupiru potrebe dvije osobe. Stoga kontinuirano tragaju za načinima koji omogućavaju pomak, ostvarenje ove težnje.

No, važno je krenuti iz nutrine, izvora vlastitog bića. Proučiti i konkretno spoznati vlastite potrebe te ih suočiti sa stvarnošću. Kao drevna vještina feng shui oplemenjuje život i hrani duh savjetima kojima u svoj osobni prostor unosite ravnotežu. Stvarate oazu topline i mira koji se odražavaju u vama.

Želite li potaknuti sinergiju svoje energije s potrebama koje osjećate te ju na taj način projicirati na van, nekoliko je malih, ali konkretnih koraka koji će vam u tome pomoći. Započnite od prostora koji se smatra ljubavnim kutkom. Riječ je o području vašeg doma koje se nalazi u desnom donjem kutu prostorije kada stojite na ulaznim vratima i gledate prema unutrašnjosti. Važno je ovaj segment doma održavati urednim, čistim, ali i atraktivnim kako bi se osigurao slobodan protok energije koja u vaš život doziva ljubavnu sreću.

Zanimljivo, smatra se kako samostalni objekti koji nemaju specijalnu već samo ukrasnu funkciju, privlače energiju koja je singularna, stoga pokušajte dodati ornamente u parovima poput dvije slike koje su namještene jedna do druge. Na stolu držite lampu, a ne držite ove predmete kao samostojeće. Posebice naglasite takvu simetriju u prostorima poput spavaće sobe ili dnevnog boravka.

Uskladite yin i yang energiju unutar životnog prostora. Oni koji su u potrazi za muškim partnerom neka pronađu načina za uvrštavanje simbola zmaja u dnevni boravak, bilo kao ilustraciju ili skulpturu. Tražite li žensku partnericu, pronađite mjesto za sliku feniksa. U spavaćoj sobi ih spojite te na taj način simbolizirajte spajanje i ravnotežu ovih energija. Ako ovi simboli ne odgovaraju vaš estetici tada umjesto njih istaknite mjesec kao simbol te sunce jer oni predstavljaju privlačnost, ali i uspješno djelovanje, kako samostalno, tako i u paru.

Na kraju, posvetite se chi energiji unutar spavaće sobe. Ona je znak odnosa ispunjenog ljubavlju te je izuzetno važna u feng shui tradiciji. Krevet uvijek treba biti postavljen na poziciji iz koje se jasno vide vrata, a poželjno je iza njega imati zid. Ispod njega treba redovito i temeljito pokupiti nečistoću, a niti jedna strana ne bi trebala biti prostorno zatvorena.

Ovi savjeti otvorit će vaš dom prema pozitivnoj energiji, ali ne zaboravite fokusirati se i na sebe. Pronađite vremena za meditaciju, trenutak opuštanja te vizualizaciju svojeg života. Budite proaktivni i koliko god ugode u domu pronašli, izađite iz zone komfora i aktivno tražite ono što najviše želite.