Razmišljate li često kako poboljšati financijsku situaciju i povećati novčane prihode? Koliko vam se puta dogodilo da imate izvanrednu poslovnu ideju, a ona nije prošla onako kako ste očekivali? Možemo se truditi i raditi, ali moramo prvenstveno promijeniti odnos prema novcu. To nisu samo brojke, novac je energija.

Kako zauzeti stav prema novcu da bi se priljev novca povećao? Isprobajte sljedećih 5 načina:

1. Odredite osobni stav prema novcu

Važno je identificirati sve unutrašnje strahove, blokade koji ograničavaju, uvjerenja koja vas zadržavaju u "razmišljanju o siromaštvau". Isprobajte ovu jednostavnu vježbu - zatvorite oči i zamislite novac kao nekakvu asocijaciju. Pogledajte što je to, kake emocije u vama budi, što želite učiniti s njim? Često, čak i u ovoj jednostavnoj fazi, osoba može otkriti da joj novac izaziva strah, sumnje, pojavljuju se uvjerenja da je "zaraditi veliki novac nemoguće " ili "veliki novac je i velika odgovornost". Ako se tijekom vježbe vizualizacije pojave ograničavajući stavovi i uvjerenja, važno je raditi na njima, jer oni u velikoj mjeri utjiču na naš život i novčanu situaciju.

2. Oslobodite se negativnih emocija: zavisti, ogorčenosti, bijesa, ljutnje...

Destruktivni osjećaji oduzimaju opuno energije. Kad dugo u sebi nosimo negativu, ostajemo zarobljeni u prošlosti. To nas posebno sprečava da se razvijamo i aktiviramo u ostvarenju novih ciljeva. Zavist vas tjera da trošite energiju pokušavajući živjeti tuđi život, na koncu vas to dovodi do depresivnog stanja. Sve ovo ne doprinosi privlačenju resursa u naš život, uključujući i novac, već samo otežava.

3. Razvijajte kvalitetnu komunikaciju s ljudima

Komunikacija je također energija, a riječi koje izgovaramo i slušamo mogu puno utjecati na našu mentalno stanje. Smanjite komunikaciju s toksičnim ljudima, s onima koji vas nikada ne podržavaju i uvijek krtiziraju. Okružite se pozitivnim ljudima koji vas bodre i motiviraju, potiču na razvoj. To su ljudi koji s vama dijele iskustva - povezuju se s vama na dubljem nivou i možete od njih nešto i naučiti.

4. Budite zahvalni!

Većinu vremena tijekom života fokusiramo se na negativne misli i osjećaje. Provodimo puno vremena razmišljajući o neuspjesima, koliko smo loši i s kakvim problemima se suočavamo. Da bi ovo izbjegli, potrebno je zadržati pažnju na svemu dobrom što posjedujemo. Što je to što već imate, koji ciljevi su postignuti, što radite dobro - odgovorite na ova pitanja i shvatit ćete da postoji puno stvari na kojima možete biti zahvalni. Kako biste vježbali zahvalnost možete voditi dnevnik zahvalnosti. Svaku večer prije spavanja zapišite na čemu ste zahvalni tog dana.

5. Budite spremni primiti novac koji će doći u vaš život

Ponekad nešto jako želimo, ali jednostavno nismo spremni za to. Napravite analizu i plan koje navike ćete s dolaskom novca izbaciti, a što ćete novo i pozitivno usvojiti. Ne plašite se promjena!