Često se smatra da je veza ili brak s nekom osobom lutrija - igra u kojoj ne znate jeste li zaista odabrali pravu osobu za sebe. Ipak, mnogi psiholozi smatraju da možemo sagledati srž drugog bića i njegove skrivene strane, ali samo ako pobjegnemo od iluzija. Austrijski psihijatar Sigmund Freud dao je univerzalni savjet kako prepoznati slabog, odnosno mentalno jakog muškarca. Prema njegovom testu možemo procijeniti je to partner koji će moći s nama koračati kroz život i razvijati se.

Sigmund Freud je smatrao da svatko može biti slab, čak i uspješni i bogati ljudi, osobe na pozicijama i oni s dobrom reputacijom. Istaknuo je da se mentalna snaga osobe može odrediti vrlo jednostavno. Prema Freudu, mentalna skala osobe određena je problemom koji ga može izbaciti iz takta.

Ispostavilo se da je vrlo jednostavno testirati mentalnu stabilnost čovjeka. Dovoljno je izgovoriti neki stav za koji znate da nije u skladu s njegovim i gledati tijek događaja. Nastavite tvrditi svoje, a ako osoba počne gubiti živce i krene povisivati ton, to su počeci slabosti. Ako vas gleda zbunjeno i nudi nekoliko mogućnosti za rješavanje problema, smatrajte da je to mentalno snažna i izbalansirana osoba, odnosno dobar izbor za partnera.

Ovaj test možete lako primijeniti kod svake osobe, a on vam može pomoći da odredite možete li zaista s nekime planirati budućnost. Kada je sve idealno, vode vas samo romantične iskre i kada se svi stavovi poklapaju, naročito na početku odnosa, živimo u iluziji i nismo sigurni kako će netko reagirati kad se pojave izazovi.

Navedeni savjet Sigmunda Freuda svakako će vam uštedjeti energiju, a možda i zaštiti od nekog razočaranja.

Izvor: sensa.mondo.rs