Što nas sprječava da živimo punim plućima, ispunjeni, zadovoljni i sretni? Zašto ne iskoristimo sve svoje talente i sposobnosti? Zbog čega smo na poslu koji ne volimo? Zašto smo s partnerom koji nam više ne donosi radost? Što je to tako moćno što nam ne dozvoljava da budemo najbolja verzija sebe?

To je STRAH! Toksični osjećaj koji je glavna blokada skoro svakog čovjeka, a najintenzivniji su strah od promjene i strah od izlaska iz sigurne zone. Neki ljudi zaista nemaju strahove ovog tipa i baš zbog toga su uspjeli ostvariti ono što su željeli. Riskirali su, išli težim putem, ali na kraju su postigli svoj san.

Ruski psiholog Mihail Labkovski također je govorio koliko strah može biti nepovoljan za našu sreću, ljubav i način života:
"Da biste pronašli nešto iz svojih snova (ne samo posao, već i osobu iz snova, čak i cipele iz snova) i živjeli kako želite, radite što želite! Samo treba da se prestanete bojati. Sve dok se bojite, vaš san je osuđen na propast. Zamislite da ste spremni za nešto novo i da se ne plašite promjena."

 Istaknuo je i na koji način možemo pronaći pravu ljubav:

"Prva voljena osoba koja vam treba je u vašoj glavi. Sve dok u glavi imate sukob sa sobom, svi voljeni neće biti baš voljeni. I što je najvažnije, oni vam zapravo nisu potrebni. Stoga prvo morate uspostaviti harmoniju sa sobom - nakon toga će vam i vaši voljeni trebati."