Ima li išta ljepše od življenja potpuno u skladu s našim unutarnjim smjernicama i temeljnim vrijednostima? Osjećati da smo potpuno biće i da smo okruženi pozitivnim vibracijama, da živimo svakodnevicu po vlastitoj mjeri koja nam pruža obilje snage i životne sreće. Promjena počinje od nas i u nama jer gdje ima volje, ima i načina da se nešto promijeni. Donosimo vam inspirativne priču koje progovara o istinskom art of slow living.

Da je Instagram postojao u vrijeme Jane Austen, nesumnjivo bi objavljivala sadržaj sličan prizorima koje možemo vidjeti u objavama mlade Engleskinje Ramone Jones iz Somerseta.

Influencerica i fotografkinja živi sa suprugom Aaronom Gibsonom u njihovoj 250 godina staroj cottage kući s velikim vrtom, a u svojim objavama na popularnom IG profilu @monalogue priča zadivljujuće priče o engleskom countryside načinu života. U slobodno vrijeme naći ćete je u vrtu gdje uzgaja razno povrće i cvijeće, brine se za svoje patke, pse Eppie i Silasa koji ju svuda prate. I često je odjevena u divne vintage haljine s viktorijanskim prizvukom. Diplomirala je eksperimentalnu psihologiju na Sveučilištu u Bristolu, a prošle je godine objavila knjigu o svom vintage životu na selu Escape Into Cottagecore: Embrace Cosy Countryside Comfort In Your Everyday.

Život na selu je za Ramonu istinski zen. „Već na drugoj godini studija doživjela sam napadaje tjeskobe i anksioznosti te shvatila da život u gradu nije za mene. Jedan od načina koji mi je pomogao da se nosim s tim bila je vožnja po ruralnoj Velikoj Britaniji mojim oldtimerom Morris Minorom i fotografiranje seoskih predjela, dvoraca, idiličnih starinskih kuća, vrtova...

Izgubim se u ljepoti sela i to me jednostavno smiruje. Nisam nikada mislila da će mi to postati i posao“, kaže Ramona. Voli provoditi puno vremena u svom vrtu, ima i male staklenike prepune raznih biljaka, a prošlog je proljeća posadila čak 700 lukovica šafrana i jedva čeka da ovog proljeća procvjetaju. Uživa čak i u maglovitim jutrima i voli promatrati kako se vrt mijenja ovisno o godišnjim dobima. „Vrt mi je uvijek dobar izvor bijega iz stresne svakodnevice i daje mi smirenost. Za lijepog vremena provedem po cijele dane u njemu. Uvijek ondje imam nešto raditi“, dodaje Ramona.

Kako izgleda njen slow living lifestyle pogledajte u galeriji: 

Ramona Jones/Instagram Ramona Jones