Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'KADA NETKO ODE, TO JE ZATO ŠTO NETKO DRUGI DOLAZI': 6 citata Paula Coelha koji će vas dirnuti i navesti na razmišljanje

Donosimo 6 važnih citata Paula Coelha, jednog od najpoznatijih i najprodavaniji pisaca na svijetu

 paulo coelho Izvor: Profimedia

Donosimo vam 6 citata brazilskog pisca Paula Coelha koji vam mogu promijeniti život i sudbinu:

1. "Ne davite se tako što upadnete u rijeku, već tako što ostanete potopljeni u njoj."
Sljedeći put kada se nađete u teškoj situaciji, zastanite na trenutak. Odvojite nekoliko minuta i zapišite sve različite mogućnosti koje imate o tome kako da se nosite s tom izazovnom situacijom. Umjesto očajanja, potražite rješenje.

2. "Morate riskirati. U potpunosti ćete razumjeti čudo života samo kada dozvolite da se dogodi neočekivano."
Mnoge knjige Paula Coelha govore o hrabrim ljudima koji su napravili skok i krenuli na putovanje slijedeći svoje snove. Na ovom putu suočavaju se sa situacijama koje im mijenjaju život i koje ih uče dubokim lekcijama o tome kako živjeti, voljeti i biti autentični.

3. "Čini se da svatko ima jasnu ideju o tome kako drugi ljudi trebaju voditi svoje živote, ali nitko nema ideju o svom."
Sljedeći put kada budete u iskušenju da osuđujete nekoga, odlučite učiti od njih. Umjesto da kritizirate, zapitajte se što je jedina stvar koju možete naučiti od ove osobe da biste i sami živjeli sretniji, ispunjeniji život.

4. "Kada volimo, uvijek težimo postati boljima nego što jesmo. Kada težimo postati bolji nego što jesmo, postaje bolje i sve oko nas."
Kada volite život, ljude oko sebe i dar koji ste dobili svojim životom, uvijek ćete privlačiti obilje i ljubav. Sve što je dobro u životu počinje ljubavlju i zahvalnošću, a najlakši način da iskoristite tu magičnu moć je da prigrlite svu ljepotu kojom ste već okruženi.

5. "Gdje god ti je srce, tamo ćeš naći svoje blago. Nikada nećete moći pobjeći iz svog srca. Zato je bolje slušati što vam govori."
Moći ćete živjeti životom koji volite samo ako se ne plašite da slijediti svoje srce. Ponekad vas srce može odvesti na neobične destinacije, ali tu ćete biti ispunjeni.

6. "Kada netko ode, to je zato što će netko drugi stići."
Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvaraju. Ako želite da vam se u životu dogodi nešto lijepo, divno i magično, onda je važno da ostavite prostor za to. Neke ljubavi odlaze, kako bi došle bolje, sudbonosne; neki poslovi se otkazuju kako bismo prihvatili ambicioznije projekte; neki planovi se prekidaju, kako bi krenuli putem koji je bolji za nas... Nikada ne očajavajte, sve ima svoje "zašto i zato", samo kroz malo "optimističnije" naočale pogledajte svijet oko sebe i vas u njemu.

Izdvojeno za vas...

Najnovije