Odgovorite na 4 pitanja u nastavku kako biste saznali što zaista želite i koja je vaša životna svrha ili misija:

1. Što sam volio kao dijete?
Dječje želje su najiskrenije, a kada odrastemo, mogu se pojaviti strahovi i blokade koje nam nameće okruženje, ili ih kroz razna iskustva usvajamo. Psiholozi kažu da se čisteći "kutije" dječjih želja možemo osloboditi nezadovoljstva. Podsjetite se što ste željeli kao dijete, možda je to vaš novi put. Razmislite što vam je potrebno u ovom trenutku da bi se to ispunilo.

2. Koje teme me najviše zanimaju?
Glazba, slikarstvo, književnost, znanost, tehnologija, ekologija, medicina... Odgovor na ovo pitanje pomoći će vam da shvatite u koje područje je najbolje uložiti svoju energiju. Rad na temama koje su vam zanimljive daje zadovoljstvo, unosi dodatnu energiju, daje vam priliku da nastavite dalje.

3. Što me inspirira i motivira? Što me potiče ujutro ustanem iz kreveta?
Glavna životna misija je ono što vas inspirira, motivira, izazove vatromet emocija iznutra i budi osmjeh na licu na prvu pomisao. Ono što vas opušta i pokreće usko je povezano s vašom svrhom.

4. Kako želim da me drugi pamte?
Ako vam se u glavi odmah pojavi slika svjesne, druželjubive i otvorene osobe, koja svakodnevno drugima mami osmjeh na licu, zrači slobodom i pozitivnim duhom, onda sjedenje pognute glave i mrštenje u uredu 8 sati dnevno nije najbolja opcija. Vrijeme je da počnetepoduzimati korake ka željenoj slici. Budite osoba kojoj se divite, svoji, prirodni, onakvi kakvi želite biti u tuđim, ali najprije u svojim očima. Razmislite koji ljudi vas inspiriraju - to mogu biti poznate osobe, prijatelji, članovi obitelji, kolege i tako dalje.

Zapišite na papir sve svoje odgovore i analizirajte ih. Pomoći će vam da shvatite koja je vaša misija, kao i kako da otvorite put ka sreći. Uz ovo, osvijestite da je ljubav prema sebi presudna, jer ako sebe podržavate, samo nebo je granica!