Nova godina uvijek sa sobom nosi motiv promjene i unaprjeđenja. Svi se nadamo postati boljima i uspješnijima pa već sada pravimo planove kako ti kasnije ostvariti. Novi početak izuzetno je zanimljiv pojam, a evo kako nam jedan test osobnosti može otkriti u kojem ćemo se smjeru mi razvijati tijekom iduće godine. 

Fokusirajte se na fotografiju - karta koja vas privuče u najvećoj mjeri otkrit će nešto novo o vama. 

1. Ako ste uočili prvu kartu, u novoj godini unaprijedit ćete…

Fizičko zdravlje

Postavljanje ciljeva za redovitu tjelovježbu može značajno poboljšati fizičko zdravlje - to može uključivati trčanje, vježbe snage, jogu ili bilo koji drugi oblik aktivnosti koji odgovara vašim interesima. Ne zaboravite se usmjeriti na uravnoteženu prehranu koja će podržati vaše tijelo i um. Povećajte unos voća, povrća, proteina i vode, smanjite unos nezdravih namirnica bogatih šećerima i masnoćama. Također, osigurajte si dovoljno sna jer je to ključno za oporavak tijela i mentalnu jasnoću.

2. Ako ste uočili drugu kartu, u novoj godini unaprijedit ćete…

Emocionalnu dobrobit

Određene tehnike mogu pomoći u smanjenju stresa, poboljšanju koncentracije i unutarnjeg mira. Razmislite o uvođenju prakse meditacije ili mindfulnessa u svakodnevni život. Čitajte nove knjige, slušajte podcaste ili prisustvujte radionicama koje će vam pomoći bolje razumjeti sebe i razvijati emocionalnu inteligenciju. Osim navedenoga, njegovanje zdravih međuljudskih odnosa može imati značajan utjecaj na emocionalnu dobrobit. Razmislite o tome da više vremena provodite s obitelji i prijateljima.

3. Ako ste uočili treću kartu, u novoj godini unaprijedit ćete…

Osobni i profesionalni razvoj

Definirajte osobne i profesionalne ciljeve za novu godinu. Razmislite o koracima koje trebate poduzeti kako biste ih ostvarili. Nastavak obrazovanja ili usavršavanje novih vještina može proširiti vaše mogućnosti i poboljšati samopouzdanje. Pronalaženje ravnoteže između karijere i osobnog života važno je za cjelokupno zadovoljstvo. Pokušajte uspostaviti granicu između poslovnih obveza i slobodnog vremena kako biste spriječili preopterećenost.