Vrijeme koje provodimo zaljubljujući se i uživajući u vezi pozitivno utječu na naše blagostanje. Ipak, postoje veze koje izazivaju loše vibracije, nepovoljno utječu na samopouzdanje i za nas su toksične. Nakon raznih iskustva mogu se pojaviti strahovi u ljubavi, a isti ti strahovi mogu predstavljati blokadu ka novoj i sretnoj romantičnoj vezi.

Ako želite saznati što je zapravo vaš najveći strah u ljubavi, pažljivo promotrite sliku ovoga testa osobnosti i odgovorite što ste na njoj prvo primijetili. 

Ako ste na slici prvo uočili...

1. Osobu koja nosi ogrtač
Svjesni ste da ako želite imali trajnu vezu, morate dozvoliti toj osobi da vas vidi onakvima kakvi zaista jeste. Ipak, za vas to predstavlja veliki problem jer ste nepovjerljivi i prijašnja su vas iskustva naučila da morate paziti kome se otvarate. Vaši vas strahovi ne moraju spriječiti da ipak pronađete ljubav koja će trajati zauvijek - bitno je da ne dozvolite da vas previše opreza košta predivnih romantičnih trenutaka. U redu je da se nekome ne otvorite odmah u potpunosti, nego tek u trenutku kada shvatite da ta osoba to zaslužuje. 

2. Lice
Naviknuli ste raditi stvari koje volite kada i koliko želite, a strah vas je da potrebe vašeg partnera ne budu iznad vaših. Međutim, ako vam je važno biti u snažnoj vezi s nekim, morat ćete poraditi na svojim emocijama. Naravno, briga o sebi je važna, ali to još uvijek možete činiti uzimajući u obzir i potrebe osobe koju volite.

3. Drvo
Uzrok vaše tjeskobe u vezama je pitanje hoćete li i dalje imati dovoljno vremena za sebe. Ne trebate biti opterećeni mislima da ćete u vezi izgubiti dio sebe jer vas prava ljubavna veza možemo samo - nadopuniti. Jasna komunikacija i postavljanje prioriteta važni su za dugu i sretnu vezu, kao i postizanje kompromisa. 

Izvor: Your Tango