Sreća, ispunjenost i cjelovitost produkt su našeg djelovanja. Ne leže samo u postupcima drugih već u onome čime sami pridonosimo. Važno je stoga sagledati vlastito biće i pomoći si ne štedjeti vrijeme, već ga iskoristiti. A sve započinje buđenjem. Što ćete potom učiniti uvelike se odražava na ostatak dana. Kako bi on bio što uspješniji, učinite sljedeće.

PRAKTICIRAJTE ZAHVALNOST

Svatko od nas ima načine na koji to čini. Dovoljno je samo promišljati o svemu što se do sada investirali u vlastiti razvoj, sreću svojih najbližih i biti zahvalan na danu koji je pred vama. Pronađite one aspekte života koji vam mame osmijeh na lice i prisjetite ih se detaljno. Oni su vaš motivator i inspiracija za daljnje djelovanje.

Prvenstveno se pak zahvalite sebi. Svojoj snazi, upornosti i želji za boljim.

PIJTE VODU

Neka vaša prva dnevna konzumacija bude voda. Nužna je vašem organizmu, a njenim unosom pomoći ćete mu probuditi se. Vaše misli će se razbistriti i bit ćete spremni zakoračiti u novi dan.

SLOŽITE PLAN DJELOVANJA

Ovisno što vam više odgovora, napravite listu svega što danas trebate napraviti. Bilo da je riječ o mentalnom zapisu ili fizičkom unosu na papir. Fokusirajte se na prioritete. Tako ćete na kraju dana imati priliku vidjeti koliko ste postigli i na čemu još trebate raditi.

ISTEGNITE SE

Ako je potrebno, učinite to još u krevetu. Dopustite si osjetiti vlastito tijelo i odradite nekoliko vježbi disanja. Mnogi čitav dan provode u neugodnim pozicijama pa je zaista bitno dati tijelu priliku da se i samo probudi.

SLUŠAJTE GLAZBU

Glazba može opustiti, ali i podići energiju. Ona je stimulans koji vam je potreban kako bi dan tekao kvalitetnije. Napravite omiljene liste, za određena raspoloženja i slušajte glazbu i na putu na posao. Tako ćete ranije postići raspoloženje koje želite zadržati tijekom dana.

PRVO ODRADITE NAJTEŽE POSLOVE

Svaki posao je zahtjevan i nerijetko uletavaju neplanirani trenutci, ali ključno je znati koji su to sastavni, krucijalni problemi koje odmah trebate riješiti. Njima se prvo posvetite kako biste se mogli osjećati opuštenije i sigurnije u vlastito djelovanje.

 Sensa.hr / A.S.