Prije no što zakoračite pod tople sunčeve zrake i prepustite se ugodnim druženjima s prijateljima na otvorenim terasama, iskoristite ovaj trenutak za dodatnu njegu kože. Još uvijek prijete jaki vjetrovi i niske temparature, a brzinske promijene i velike razlike među njima posebice mogu utjecati na njezinu kvalitetu.

Kako biste uvijek bili spremni nahraniti kožu prirodnim sastojcima i vratiti joj sjaj, proučite ovaj jednostavan recept za izradu kreme od samo četiri sastojka. Ako je vaša koža sklona aknama posavjetujte se prvo sa liječnikom te saznajte koliko često ju možete koristiti jer premda prirodna, ova je krema na bazi ulja.

Za izradu kreme trebat će vam:

  • 1 jušna žlica žutog pčelinjeg voska
  • 6 jušna žlica maslinovog ulja
  • 2 jušne žlice vode
  • 8 kapi eteričnog ulja lavande

Ključno je kremu raditi na pari. Proces je jednostavan i potrebno vam je svega nekoliko koraka za izradu. Prije no što započnete odvojite nekoliko starih posudica od kreme te ih dobro operite, posušite i pripremite za skladištenje nove.

Otopite pčelinji vosak, a u njega potom dodajte 1 jušnu žlicu mlake vode. Dodajte potom i maslinovo ulje i nastavite lagano miješati na pari. Činite to nekoliko minuta, a zatim skinite s pare i nastavite miješati polako dok se smjesa hladi.

Tek nakon što je ohlađena, dodajte kapi eteričnog ulja, a zatim ju stavite u pripadajuću posudicu. Ne sviđa li vam se miris lavande, možete dodati i kapi koje vam više odgovaraju svojim mirisnim notama.

Krema je gotova, a može se koristiti i kao balzam za usne.