Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TEO TOULA - UVRSTITE OVE 3 VJEŽBE U JUTARNJU RUTINU: Za bolju probavu, otpuštanje emocionalnog stresa i negativnih misli

Autor Karmen Miletić

Teo Toula, fizioterapeut, osobni trener i magistar kineziologije koji četiri godine djeluje u hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Splitu preporučuje sljedeće vježbe

 Teo Toula Tri vježbe za podizanje energije Izvor: Filip Hofer

Kako bi vježbačima u hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Splitu, gdje radi četiri godine, ponudio što bolji trening, 26-godišnji fizioterapeut, osobni trener i magistar kineziologije Teo Toula bira holistički pristup. Teo gleda na tijelo, um i duh kao cjelinu te upravo na taj način pokušava djelovati i riješiti zdravstvene probleme klijenata. Iako je većini, priznaje, najvažnije izgubiti na težini, prije svakog treninga važno je razgovarati s klijentom o njegovim emocijama, prehrani toga dana, upitati ga osjeća li neku bol u tijelu... I nikako ne zaboraviti na - disanje!

'Većina vježbača često zanemaruje važnost pravilnog disanja koje može pomoći da se nakon treninga ne osjećamo iscrpljeno, već naprotiv, puni energije za dan pred nama. Naime, treningom izbacujemo stres iz organizma, a disanjem nam se energija obnavlja. Osobno volim Wim Hof metodu disanja koja je i meni pomogla da budem fokusiraniji, staloženiji, oslobodila me čak i nekih alergija na hranu te poboljšala imunitet', kaže kineziolog Teo Toula koji se čitateljima Sense predstavio na Sensa vikendu u Splitu održanom u prosincu 2021. gdje je demonstrirao vježbe disanja kao i kraće vježbe koje polaznici lako mogu izvoditi kod kuće.

'Sve se svodi na jedno - najvažnije je kako se osjećate nakon treninga, fizički izgled dolazi nakon toga. Kako bi u što kraćem vremenu tijelo napunili pozitivnom energijom koju ćete kroz dan koristiti, preporučujem da ujutro radite vježbe u nastavku', preporučuje Teo Toula.  

DRVOSJEČA

Preporučuje se ovu vježbu raditi ujutro jer ubrzava metabolizam, poboljšava probavu te prilikom njena izvođenja postajemo svjesniji vlastite kralježnice, odnosno našeg tijela u odnosu na prostor u kojem se nalazimo. Dok se izvodi, tijelo 'prelazi velik put' što znači da ga punimo pranom, chijem, kisikom - kako god tu energiju želite nazvati. 

Izvođenje: Noge postavite u širini ramena. Sklopite ruke, podignite ih iznad glave i potom spuštajte na tri točke - na lijevu, na desnu stranu pa na sredinu. Potrebno je 7 puta ponoviti sve točke. 

 DSC_2094.jpg Izvor: Filip Hofer

 DSC_2096.jpg Izvor: Filip Hofer

 DSC_2092.jpg Izvor: Filip Hofer

KOBRA

Ova je vježba izvrsna za oslobađanje od emocionalnog stresa, stoga, ukoliko vas muče ljubavni problemi, otvorite prsni koš. 

Izvođenje: Lezite na prsa. Dlanovi su u početku postavljeni prema stropu, a pri udahu ih rotirajte i podignite prsni dio kralježnice. Pripazite da vam je glava u ravnini s tijelom, ne dižite je previše u vis kako ne biste opteretili vratnu kralježnicu. Ponovite 10 do 20 puta sa zadržavanjem od 3 sekunde u gornjem položaju.

 DSC_2112.jpg Izvor: Filip Hofer

 DSC_2115.jpg Izvor: Filip Hofer

STOJEĆE PUZANJE

Kako biste se nakon buđenja oslobodili negativnih misli i u dan krenuli pozitivni i puni energije, isprobajte sljedeću vježbu. 

Izvođenje: Podignite ruke iznad glave u slovo Y. Udahnite. Spuštajte lakat prema suprotnom koljenu i izdahnite. Pri podizanju ruku udahnite. Ponovite vježbu 10 do 20 puta na obje strane. 

 DSC_2154.jpg Izvor: Filip Hofer

 DSC_2142.jpg Izvor: Filip Hofer

 DSC_2156.jpg Izvor: Filip Hofer

Tagovi

Najnovije