- za 4 osobe
- porcija sadrži 280 kalorija
Sastojci:
4 žlice heljdina brašna
kokosovo ulje
4 svježe očišćene srdele
1 šaka sitno nasjeckanog svježeg peršina
sok od pola limuna
sol i crni papar
Za posluživanje:
crvene rotkvice narezane na tanke kolutove
kriške limuna
1. Stavite heljdino brašno u zdjelu, dodajte mu 2 žlice vode i zamijesite tijesto (heljda može biti prilično ljepljiva pa ćete možda morati dodati još brašna.)
2. Tijesto uvaljajte u oblik valjka i razrežite ga na četiri dijela. Radnu površinu pospite brašnom i svaki komad razvaljajte na oko 3 mm debljine.
3. Zagrijte u tavi malo kokosova ulja na srednje jakoj vatri, stavite razvaljano tijesto na tavu i pržite ga 2 - 3 minute sa svake strane.
4. U međuvremenu, rastopite u tavi 1 žličicu kokosova ulja, na ulje stavite sardine, peršin i sok od limuna. Posolite i popaprite te tako kuhajte sardine na srednje jakoj vatri oko 5 minuta sa svake strane.
5. Prilikom posluživanja stavite na svaku pogačicu kriške rotkvice, zatim sardinu, sve pospite peršinom i dodajte još malo limunova soka.
Riba koja pomlađuje: Srdele na pogačicama od heljde
"Konzervirane srdele uvijek imam u kući jer su odlične za jednostavan snack – često ih jedem na tostu s malo soli i crnoga papra. Ipak, najbolje je kupiti svježe srdele u ribarnici. One same po sebi pršte od okusa, zato im je dovoljno ...
Još iz kategorije