Intervju s Wendy Rowe: Hrana koja čuva vašu ljepotu

- porcija sadrži 610 kalorija

Osnovni sastojci:
400 g udon rezanaca
400 ml kokosova mlijeka
250 ml povrtnog temeljca
1 žličica kokosova ulja
20 bukovača, sitno narezanih
8 mahuna graška šećerca, prerezanih popola
150 g svježeg tofua, izrezanog na kockice
i posušenog na kuhinjskom papiru

Za ljuti umak:
2 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog i naribanog
2 stabljike limunske trave, nasjeckane
2 svježe čili papričice, nasjeckane
3 glavice luka, nasjeckanog
1 češanj češnjaka, nasjeckanog
1 žlica praha kurkume
prstohvat morske soli
1 žlica kokosova ulja

Za posluživanje:
svježe lišće korijandra
zdrobljeni kikiriki
klice graha
nekoliko kriški limete

1. Sve sastojke potrebne za ljuti umak stavite u multipraktik i miksajte dok se ne sjedine.
2. Stavite udon rezance u vrelu vodu, skuhajte ih prema uputi na pakiranju i ocijedite.
3. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, u nju dodajte ljuti umak i ostavite da se prži 2 - 3 minute. Zatim ulijte kokosovo mlijeko i povrtni temeljac. Kada sve provri, smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta.
4. U drugoj tavi zagrijte kokosovo ulje. Dodajte bukovače i dinstajte ih oko 3 minute na srednje jakoj vatri, dok ne omekšaju.
5. Bukovače umiješajte u ljuti umak u prvoj tavi. Dodajte grašak, tofu i udon rezance i sve dobro pomiješajte da se sjedini.
6. Prilikom posluživanja juhi dodajte svježe lišće korijandra, zdrobljeni kikiriki, klice graha, krišku limete i narezanu čili papričicu za još ljući okus.

Juha od kelja - detoks superstar

Riba koja pomlađuje: Srdele na pogačicama od heljde