- za 2 osobe
- porcija sadrži 185 kalorija
Sastojci:
1 veća glavica koromača, nakrupno nasjeckana
1 poriluk, nakrupno nasjeckan
1 žlica maslinova ulja
1 žlica kokosova ulja
1 glavica luka, nasjeckana
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 povrtna kocka
10 listova kelja bez stabljika, nakrupno nasjeckanih
1 šaka špinata
morska sol i crni papar
1 žličica naribanog muškatnog oraščića
1. Zagrijte pećnicu na 200 °C ili na 180 °C pećnicu s ventilatorom.
2. U posudu za pečenje stavite koromač i poriluk, prelijte ih maslinovim uljem i stavite u pećnicu na 15 - 20 minuta.
3. U lonac stavite kokosovo ulje i otopite ga na laganoj vatri. Dodajte luk i češnjak pa ih zajedno pržite oko 5 minuta, dok ne omekšaju.
4. Ulijte 1,2 l vode i dodajte povrtnu kocku. Dodajte ispečeni koromač i poriluk, zajedno s listovima kelja (oko pet listova). Dodajte papar i sol pa sve promiješajte.
5. Ostavite da juha ključa oko 20 minuta. Dodajte ostatak kelja i špinat pa ostavite da se kuha još 10 minuta na srednje jakoj vatri.
6. Kada se juha malo ohladi, izmiksajte je štapnim mikserom. Prije posluživanja po juhi pospite naribani muškatni oraščić.
Detoks superstar Wendy Rowe: Juha od kelja
"Nisam ljubiteljica strogih detoksicirajućih dijeta. Kada osjetim da sam pretjerala s hranom i kako je vrijeme za čišćenje organizma, odlučim se za ovu juhu od kelja jer mi pomaže da se ponovo vratim na pravi put. Izvrsnog je okusa, ...
Još iz kategorije