1 limenka (oko 400 ml) punomasnoga kokosova mlijeka
4 žlice sirovoga kakaa
4 žlice kokosova nektara ili drugog prirodnog tekućeg sladila
prstohvat himalajske soli
za posluživanje: nasjeckana tamna čokolada, bobičasto voće
Prije otvaranja protresite limenku pa kokosovo mlijeko izlijte u posudu za miješanje. Promiješajte ako je kokosovo mlijeko još razdvojeno. Dodajte kakao i sol te, miješajući, tekuće sladilo. Možete miješati električnim mikserom (otprilike minutu) ili žičanom pjenjačom (2-3 minute). Svi sastojci trebaju biti potpuno pomiješani, a smjesa se mora malo zgusnuti no ostati dovoljno tekuća da se može uliti u posudice u kojima ćete mousse poslužiti. Nakon što napunite posudice, ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata. Prije posluživanja pospite čokoladom i/ili poslužite s bobicama. Ova čokoladni mousse u hladnjaku možete čuvati nekoliko dana.